0

Składniki

150 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
50 Mililitrów
Olej sojowy
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
Rzepa
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę i posolić. Rzepę oskrobać, pokroić w krążki maczać, w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.

Opis

Smaczny dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!