Talarki z białej rzepy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Talarki z białej rzepy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977433004.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny dodatek do obiadu
0
0 / 0
Smaczny dodatek do obiadu
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
150 mleko uht 3,2%
50 olej sojowy
1 szczyp. sól
2 szt. rzepa
1 szt. jaja kurze całe
3 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę i posolić. Rzepę oskrobać, pokroić w krążki maczać, w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.