Talarki jabłkowe w cieście czekoladowym

decomorreno
Talarki jabłkowe w cieście czekoladowym

0

4 / 1

Talarki jabłkowe w puszystym cieście kakaowym, to ciekawa alternatywa dla dobrze znanych racuchów. Przyciągają uwagę nie tylko aromatycznym czekoladowo-jabłkowym zapachem, ale również ciekawym wyglądem. Mogą być ciekawym drugim śniadaniem!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

30 g kakao decomorreno

150 g mąka lubella puszysta poznańska

2 łyżka cukier

1 szczyp. sól

125 mleko uht 3,2%

125 jogurt grecki

2 szt. jaja kurze całe

5 szt. jabłko

5 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Jabłka obierz, pokrój na plastry o grubości około 1 cm i usuń gniazda nasienne.

2

Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia oraz ze szczyptą soli. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na gładkie ciasto.

3

Plastry jabłek zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

4

Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

341

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły