Talarki jabłkowe w cieście czekoladowym
decomorreno
Talarki jabłkowe w puszystym cieście kakaowym, to ciekawa alternatywa dla dobrze znanych racuchów. Przyciągają uwagę nie tylko aromatycznym czekoladowo-jabłkowym zapachem, ale również ciekawym wyglądem. Mogą być ciekawym drugim śniadaniem!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Talarki jabłkowe w puszystym cieście kakaowym, to ciekawa alternatywa dla dobrze znanych racuchów. Przyciągają uwagę nie tylko aromatycznym czekoladowo-jabłkowym zapachem, ale również ciekawym wyglądem. Mogą być ciekawym drugim śniadaniem!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
30 g kakao decomorreno
150 g mąka lubella puszysta poznańska
2 łyżka cukier
1 szczyp. sól
125 mleko uht 3,2%
125 jogurt grecki
2 szt. jaja kurze całe
5 szt. jabłko
5 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Jabłka obierz, pokrój na plastry o grubości około 1 cm i usuń gniazda nasienne.
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia oraz ze szczyptą soli. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na gładkie ciasto.
Plastry jabłek zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka