Talarki jabłkowe w cieście czekoladowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Talarki jabłkowe w cieście czekoladowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4228-1702057750822.jpeg&w=3840&q=75)
Talarki jabłkowe w puszystym cieście kakaowym, to ciekawa alternatywa dla dobrze znanych racuchów. Przyciągają uwagę nie tylko aromatycznym czekoladowo-jabłkowym zapachem, ale również ciekawym wyglądem. Mogą być ciekawym drugim śniadaniem!
0
4 / 1
Talarki jabłkowe w puszystym cieście kakaowym, to ciekawa alternatywa dla dobrze znanych racuchów. Przyciągają uwagę nie tylko aromatycznym czekoladowo-jabłkowym zapachem, ale również ciekawym wyglądem. Mogą być ciekawym drugim śniadaniem!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
30 g kakao decomorreno
150 g mąka lubella puszysta poznańska
2 łyżka cukier
1 szczyp. sól
125 mleko uht 3,2%
125 jogurt grecki
2 szt. jaja kurze całe
5 szt. jabłko
5 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Jabłka obierz, pokrój na plastry o grubości około 1 cm i usuń gniazda nasienne.
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia oraz ze szczyptą soli. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na gładkie ciasto.
Plastry jabłek zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka