Tajska zupa z tofu i pieczarkami

Krakus

Aromatyczna, kremowa zupa tajska z mleczkiem kokosowym, tofu i pieczarkami. Lekko pikantna, orzeźwiona sokiem z limonki, idealna na rozgrzewający i szybki obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Aromatyczna, kremowa zupa tajska z mleczkiem kokosowym, tofu i pieczarkami. Lekko pikantna, orzeźwiona sokiem z limonki, idealna na rozgrzewający i szybki obiad.
12
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. szalotka
3 szt. ząbki czosnku
10 g świeży imbir
1 szt. papryczka chili
2 łyżka pasta curry czerwona
100 g bulion w tubce krakus
400 ml mleczko kokosowe
200 g tofu naturalne
200 g pieczarki
2 łyżka sok z limonki
2 łyżka olej roślinny
10 g szczypiorek
Przygotowanie
Szalotkę, czosnek, imbir i chili drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej olej, podsmaż przygotowane składniki przez 2–3 minuty.
Dodaj pastę curry, smaż 1–2 minuty.
Bulion Krakus rozpuść w gorącej wodzie.
Wlej bulion i gotuj 5 minut.
Dolej mleczko kokosowe, gotuj kolejne 5 minut.
Dodaj pokrojone tofu i pieczarki, gotuj 7–8 minut.
Skrop sokiem z limonki i posyp szczypiorkiem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.