Tajska zupa z tofu i pieczarkami

Krakus
Tajska zupa z tofu i pieczarkami

0

0 / 0

Aromatyczna, kremowa zupa tajska z mleczkiem kokosowym, tofu i pieczarkami. Lekko pikantna, orzeźwiona sokiem z limonki, idealna na rozgrzewający i szybki obiad.

12

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. szalotka

3 szt. ząbki czosnku

10 g świeży imbir

1 szt. papryczka chili

2 łyżka pasta curry czerwona

100 g bulion w tubce krakus

400 ml mleczko kokosowe

200 g tofu naturalne

200 g pieczarki

2 łyżka sok z limonki

2 łyżka olej roślinny

10 g szczypiorek

Przygotowanie


1

Szalotkę, czosnek, imbir i chili drobno posiekaj.

2

W garnku rozgrzej olej, podsmaż przygotowane składniki przez 2–3 minuty.

3

Dodaj pastę curry, smaż 1–2 minuty.

4

Bulion Krakus rozpuść w gorącej wodzie.

5

Wlej bulion i gotuj 5 minut.

6

Dolej mleczko kokosowe, gotuj kolejne 5 minut.

7

Dodaj pokrojone tofu i pieczarki, gotuj 7–8 minut.

8

Skrop sokiem z limonki i posyp szczypiorkiem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły