TAGLIATELLE ZUCCA E PANCETTA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
admin_1
![TAGLIATELLE ZUCCA E PANCETTA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976183809.jpeg&w=3840&q=75)
Poznawaj kuchnię włoską z nami! Prezentujemy przepyszny przepis na makaron tagliatelle z dynią, boczkiem, serem gorgonzola i startym parmezanem. Przed Państwem Tagliatelle Zucca e Pancetta! Buon appetito!
0
0 / 0
Poznawaj kuchnię włoską z nami! Prezentujemy przepyszny przepis na makaron tagliatelle z dynią, boczkiem, serem gorgonzola i startym parmezanem. Przed Państwem Tagliatelle Zucca e Pancetta! Buon appetito!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
350 g makaron tagliatelle malma
600 g dynia
50 g boczek
1 szt. cebula szalotka
50 śmietana 36%
50 g ser gorgonzola
20 g parmezan tarty
1 łyżecz. oliwa z oliwek extra virgin
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Dynię pokrój na mniejsze części, skrop oliwą i przypraw solą i pieprzem.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz dynie ok. 30 minut.
Do połowy upieczonej dyni dodaj śmietanę, ser gorgonzolę i parmezan. Dopraw i zblenduj.
Pokrój drugą połowę dyni na kawałki.
Podsmaż szalotkę na patelni wraz z drobno pokrojonym boczkiem.
Całość wymieszaj z wcześniej zrobionym sosem.
Ugotuj tagliatelle wg zaleceń producenta.
Gotowy makaron wymieszaj z sosem i kawałkami dyni.