Tagliatelle ze szpinakiem, kremówką i suszonymi pomidorami
tyna
Obłędny makaron w śmietanowo-szpinakowym sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami to niebo na talerzu. Wystarczy chwila, aby wyczarować to pyszne danie.
0
0 / 0
Obłędny makaron w śmietanowo-szpinakowym sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami to niebo na talerzu. Wystarczy chwila, aby wyczarować to pyszne danie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietanka kremowa 30%
1 szcz. pieprz, sól do smaku
1 szcz. parmezan
400 g szpinak mrożony
400 g makaron tagliatelle
100 g oliwki zielone marynowane
100 g suszone pomidory w zalewie
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Na 2 łyżkach oliwy krótko podsmażamy czosnek i cebulę pokrojone w kostkę, dodajemy rozmrożony i odsączony z wody szpinak.
Jak szpinak podsmaży się na oliwie z czosnkiem, wbijamy całe jajko szybko mieszając aby rozprowadzić jajko po całym szpinaku zanim się zetnie, dodajemy kremówkę.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Makaron mieszamy na patelni z sosem, zielonymi oliwkami oraz suszonymi pomidorami pokrojonymi w paski.
Podajemy posypany startym parmezanem.