Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem
bartek
Pyszne!
0
4.5 / 4
Pyszne!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
1 szcz. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka parmezan
4 łyżka oliwa
30 dek. makaron lubella tagliatelle
30 dek. szpinak mrożony
30 dek. pierś kurczaka
5 dek. ser lazur
Przygotowanie
1
Tagliatelle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2
Pierś kurczaka umyć, posypać solą i pieprzem i usmażyć na oleju, wystudzić i pokroić w paski.
3
Na oliwie podsmażyć czosnek, dodać szpinak, dusić około 10 minut, doprawić pieprzem i solą. Dodać ser lazur, śmietanę kremówkę i gotować jeszcze około 5 minut.
4
Makaron wymieszać ze szpinakiem, kurczakiem, podawać posypany parmezanem.