Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

bartek
Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

0

4.5 / 4

Pyszne!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana kremówka

1 szcz. sól, pieprz

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka parmezan

4 łyżka oliwa

30 dek. makaron lubella tagliatelle

30 dek. szpinak mrożony

30 dek. pierś kurczaka

5 dek. ser lazur

Przygotowanie


1

Tagliatelle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2

Pierś kurczaka umyć, posypać solą i pieprzem i usmażyć na oleju, wystudzić i pokroić w paski.

3

Na oliwie podsmażyć czosnek, dodać szpinak, dusić około 10 minut, doprawić pieprzem i solą. Dodać ser lazur, śmietanę kremówkę i gotować jeszcze około 5 minut.

4

Makaron wymieszać ze szpinakiem, kurczakiem, podawać posypany parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły