Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451662.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne!
0
4.5 / 4
Pyszne!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka parmezan
4 łyżka oliwa
30 dag. makaron lubella tagliatelle
30 dag. szpinak mrożony
30 dag. pierś kurczaka
5 dag. ser lazur
Przygotowanie
1
Tagliatelle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2
Pierś kurczaka umyć, posypać solą i pieprzem i usmażyć na oleju, wystudzić i pokroić w paski.
3
Na oliwie podsmażyć czosnek, dodać szpinak, dusić około 10 minut, doprawić pieprzem i solą. Dodać ser lazur, śmietanę kremówkę i gotować jeszcze około 5 minut.
4
Makaron wymieszać ze szpinakiem, kurczakiem, podawać posypany parmezanem.