Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

bartek

Pyszne!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
621
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
4.5 / 4
Pyszne!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka parmezan
4 łyżka oliwa
30 dag. makaron lubella tagliatelle
30 dag. szpinak mrożony
30 dag. pierś kurczaka
5 dag. ser lazur
Przygotowanie
Tagliatelle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pierś kurczaka umyć, posypać solą i pieprzem i usmażyć na oleju, wystudzić i pokroić w paski.
Na oliwie podsmażyć czosnek, dodać szpinak, dusić około 10 minut, doprawić pieprzem i solą. Dodać ser lazur, śmietanę kremówkę i gotować jeszcze około 5 minut.
Makaron wymieszać ze szpinakiem, kurczakiem, podawać posypany parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
621
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.