Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym

lubella
Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym

0

5 / 2

Makaron, awokado i prażone migdały to propozycja na zdrowy, zielony posiłek!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella wstążki długie

1 szkl. śmietanka 30%

1 szkl. ser cheddar starty

1 szt. awokado

0.25 szkl. płatki migdałowe

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło klarowane

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotować makaron al dente, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.

2

Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać drobniutko posiekany szpinak oraz sprasowany czosnek i podsmażyć, aż szpinak zwiędnie.

3

Wlać wodę oraz śmietankę i gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać ugotowany makaron oraz starty ser, przemieszać.

4

Podawać na gorąco z awokado oraz prażonymi płatkami migdałowymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły