0

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron lubella wstążki długie
1 Szklanka
Śmietanka 30%
1 Szklanka
Ser cheddar starty
1 Sztuka
Awokado
2 Garści
szpinak
0.25 Szklanki
płatki migdałowe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
Masło klarowane
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować makaron al dente, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.
  2. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać drobniutko posiekany szpinak oraz sprasowany czosnek i podsmażyć, aż szpinak zwiędnie.
  3. Wlać wodę oraz śmietankę i gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać ugotowany makaron oraz starty ser, przemieszać.
  4. Podawać na gorąco z awokado oraz prażonymi płatkami migdałowymi.

Opis

Makaron, awokado i prażone migdały to propozycja na zdrowy, zielony posiłek!

Podobne przepisy

Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry Lubella Pełne Ziarno z cieciorką i szpinakiem

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś w płatkach kukurydzianych na szpinaku

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!