Tagliatelle ze szpinakiem, awokado i prażonymi migdałami w sosie serowym
lubella
0
5 / 2
Makaron, awokado i prażone migdały to propozycja na zdrowy, zielony posiłek!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella wstążki długie
1 szkl. śmietanka 30%
1 szkl. ser cheddar starty
1 szt. awokado
0.25 szkl. płatki migdałowe
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło klarowane
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Ugotować makaron al dente, odcedzając zostawić 1/3 szklanki wody.
2
Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać drobniutko posiekany szpinak oraz sprasowany czosnek i podsmażyć, aż szpinak zwiędnie.
3
Wlać wodę oraz śmietankę i gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać ugotowany makaron oraz starty ser, przemieszać.
4
Podawać na gorąco z awokado oraz prażonymi płatkami migdałowymi.