Tagliatelle ze śmietankowym sosem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tagliatelle ze śmietankowym sosem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363311.jpeg&w=3840&q=75)
Godny polecenia
0
3 / 1
Godny polecenia
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. parmezan
2 łyżecz. nać pietruszki
2 łyżecz. szczypior
0.50 szkl. wędzony boczek
2 szt. śmietana 18%
Przygotowanie
1
Boczek kroimy w kostkę,smażymy na patelni.
2
Dodajemy mrożonkę Hortex i smażymy przez chwilę.
3
Wlewamy śmietanę i dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem.
4
Ugotowany makaron łączymy z sosem .
5
Posypujemy natką pietruszki i szczypiorkiem. Na talerzu posypujemy serem.