Tagliatelle ze smażoną cukinia i sosem kurkowym
bartek
Cukinia i sos kurkowy to idealnie połączenie! Do tego polecam makaron tagliatelle. Pycha!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
329
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Cukinia i sos kurkowy to idealnie połączenie! Do tego polecam makaron tagliatelle. Pycha!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron tagliatelle
3 łyżka masło
1 dag. cukinia młoda
30 dag. kurki
Przygotowanie
Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w cienkie 0,5 -1 cm plasterki, obsmażamy z obu stron na oleju do uzyskania złotego koloru.
Umyte kurki podsmażamy na maśle, dodajemy cebulę i dusimy około 20 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy śmietanę kremówkę, gotujemy trochę do chwili zagęszczenie sosu, doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy al dente.
Podajemy makaron ze smażoną cukinią polane sosem kurkowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
329
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.