Tagliatelle ze smażoną cukinia i sosem kurkowym

bartek
Tagliatelle ze smażoną cukinia i sosem kurkowym

0

0 / 0

Cukinia i sos kurkowy to idealnie połączenie! Do tego polecam makaron tagliatelle. Pycha!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. makaron tagliatelle

3 łyżka masło

1 dek. cukinia młoda

30 dek. kurki

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w cienkie 0,5 -1 cm plasterki, obsmażamy z obu stron na oleju do uzyskania złotego koloru.

2

Umyte kurki podsmażamy na maśle, dodajemy cebulę i dusimy około 20 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy śmietanę kremówkę, gotujemy trochę do chwili zagęszczenie sosu, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Makaron gotujemy al dente.

4

Podajemy makaron ze smażoną cukinią polane sosem kurkowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły