Tagliatelle z warzywami i dorszem

mariola85

Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
599
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 pęcz. szczypiorek
400 g makaron tagliatelle
400 g filety z dorsza
1 szt. marchew
1 szt. cukinia młoda
2 łyżka masło
4 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.
Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
599
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.