Tagliatelle z warzywami i dorszem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Tagliatelle z warzywami i dorszem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975124896.jpeg&w=3840&q=75)
Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.
0
0 / 0
Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 pęcz. szczypiorek
400 g makaron tagliatelle
400 g filety z dorsza
1 szt. marchew
1 szt. cukinia młoda
2 łyżka masło
4 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.
Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.