Tagliatelle z warzywami i dorszem
mariola85
0
0 / 0
Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. bazylia, sól, pieprz do smaku
1 pęcz. szczypiorek
400 g makaron tagliatelle
400 g filety z dorsza
1 szt. marchew
1 szt. cukinia młoda
2 łyżka masło
4 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
2
Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
3
Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.
4
Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.