0

Składniki

1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Pęczek
szczypiorek
400 Gramów
Makaron tagliatelle
400 Gramów
Filety z dorsza
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
Cukinia młoda
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
  2. Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.
  4. Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.

Opis

Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!