0

Składniki

1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Pęczek
szczypiorek
400 Gramów
Makaron tagliatelle
400 Gramów
Filety z dorsza
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
Cukinia młoda
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
  2. Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.
  4. Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.

Opis

Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.

Podobne przepisy

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Wstążki z krewetkami w śmietanie

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z krewetkami w śmietanie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!