0

Składniki

1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Pęczek
szczypiorek
400 Gramów
Makaron tagliatelle
400 Gramów
Filety z dorsza
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
Cukinia młoda
2 Łyżki
masło extra
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu
  2. Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
  3. Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.
  4. Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.

Opis

Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.

Podobne przepisy

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Średni Do 1,5 godz
Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Wstążki z krewetkami w śmietanie

Średni Do 1 godz
Wstążki z krewetkami w śmietanie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!