Tagliatelle z warzywami i dorszem

mariola85
Tagliatelle z warzywami i dorszem

0

0 / 0

Tagliatelle pełne ziarno, dorsz saute plus lekko podsmażone warzywa na maśle to proste, wyraźne smaki w doskonałym połączeniu.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. bazylia, sól, pieprz do smaku

1 pęcz. szczypiorek

400 g makaron tagliatelle

400 g filety z dorsza

1 szt. marchew

1 szt. cukinia młoda

2 łyżka masło

4 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu

2

Rybę kroimy na kilkucentymetrowe kawałki oprószamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.

3

Cukinię i marchewkę pokrojoną w talarki obsmażamy krótko z obu stron na maśle.

4

Wszystkie przygotowane składniki podajemy razem, polane oliwą i posypane szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły