0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Makaron Malma Tagliatelle N 54
150 Gramów
szyjki rakowe
1 Sztuka
cebula
1.5 Ząbka
czosnek
25 Gramów
Pomidor cherry czerwony
100 Mililitrów
Białe wino
50 Gramów
masło
1 Pęczek
bazylia
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
1 Łyżka
pieprz zielony z zalewy
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wg zaleceń producenta, czyli przez 7 minut do uzyskania al dente.
  2. Na oliwie przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Po ok. 1 minucie dodajemy do nich zielony pieprz, szyjki rakowe a także pokrojone pomidorki.
  3. Całość doprawiamy solą i pieprzem a następnie dolewamy białe wino. Gotujemy wszystkie składniki do momentu aż wino odparuje.
  4. Po tym czasie dodajemy posiekane zimne masło, cały czas mieszając – by powstała jednolita, jedwabista masa
  5. Powstały aromatyczny sos mieszamy z wcześniej przygotowanym makaronem.
  6. Danie dekorujemy posiekaną bazylią.

Podobne przepisy

Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 40 min
Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym

Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Spaghetti z sosem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z sosem pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!