Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986926835.jpeg&w=3840&q=75)
Tagliatelle z zielonym sosem - pyszny i szybki obiad.
1
0 / 0
Tagliatelle z zielonym sosem - pyszny i szybki obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana kremówka
1 szczyp. sól, pieprz
100 g ser gorgonzola
1 szkl. rukola
1 szt. ząbek czosnku
200 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
1
Rukolę i ser gorgonzolę kroimy.
2
Na patelnię wlewamy kremówkę dodajemy gorgonzolę.
3
Do sosu dodajemy rukolę.
4
Makaron gotujemy al dente. Podajemy z zielonym sosem posypujemy parmezanem.
5
Doprawiamy solą i pieprzem.