Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli
mariola85
Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli to idealna propozycja na prosty i szybki obiad. Łączy w sobie świeżość ziół oraz intensywność smaku sera pleśniowego, co z pewnością przypadnie do gustu fanom wyrazistych potraw. Gotowy makaron najlepiej smakuje z parmezanem na wierzchu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
970
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli to idealna propozycja na prosty i szybki obiad. Łączy w sobie świeżość ziół oraz intensywność smaku sera pleśniowego, co z pewnością przypadnie do gustu fanom wyrazistych potraw. Gotowy makaron najlepiej smakuje z parmezanem na wierzchu. Smacznego!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana kremówka
1 szczyp. sól, pieprz
100 g ser gorgonzola
1 szkl. rukola
1 szt. ząbek czosnku
200 g makaron lubella tagliatelle
50 g parmezan
Przygotowanie
Rukolę i ser gorgonzolę kroimy.
Na patelnię wlewamy kremówkę dodajemy gorgonzolę.
Do sosu dodajemy rukolę.
Makaron gotujemy al dente. Podajemy z zielonym sosem posypujemy parmezanem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
970
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.