0

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana kremówka
1 Szczypta
sól, pieprz
100 Gramów
Ser Gorgonzola
1 Szklanka
Rukola
1 Sztuka
ząbek czosnku
200 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rukolę i ser gorgonzolę kroimy.
  2. Makaron gotujemy al dente. Podajemy z zielonym sosem posypujemy parmezanem.
  3. Do sosu dodajemy rukolę.
  4. Przygotowujemy składniki.
  5. Na patelnię wlewamy kremówkę dodajemy gorgonzolę.
  6. Doprawiamy solą i pieprzem.

Opis

Tagliatelle z zielonym sosem.

Podobne przepisy

Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini wege-pizza na spodzie brokułowym

Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Łosoś zapiekany ze szpinakiem i piórami w sosie z gorgonzoli

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś zapiekany ze szpinakiem i piórami w sosie z gorgonzoli

TAGLIATELLE ZUCCA E PANCETTA

Przepis
Średni Do 1 godz
TAGLIATELLE ZUCCA E PANCETTA

Makaron z warzywami letnie smaki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami letnie smaki

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!