Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli

mariola85
Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli

1

0 / 0

Tagliatelle z sosem z rukoli i gorgonzoli to idealna propozycja na prosty i szybki obiad. Łączy w sobie świeżość ziół oraz intensywność smaku sera pleśniowego, co z pewnością przypadnie do gustu fanom wyrazistych potraw. Gotowy makaron najlepiej smakuje z parmezanem na wierzchu. Smacznego!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 śmietana kremówka

1 szczyp. sól, pieprz

100 g ser gorgonzola

1 szkl. rukola

1 szt. ząbek czosnku

200 g makaron lubella tagliatelle

50 g parmezan

Przygotowanie


1

Rukolę i ser gorgonzolę kroimy.

2

Na patelnię wlewamy kremówkę dodajemy gorgonzolę.

3

Do sosu dodajemy rukolę.

4

Makaron gotujemy al dente. Podajemy z zielonym sosem posypujemy parmezanem.

5

Doprawiamy solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

970

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

77

gram

Tłuszcze

55

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły