0

Składniki

200 Mililitrów
Śmietana kremówka
1 Szczypta
sól, pieprz
100 Gramów
Ser Gorgonzola
1 Szklanka
Rukola
1 Sztuka
ząbek czosnku
200 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rukolę i ser gorgonzolę kroimy.
  2. Makaron gotujemy al dente. Podajemy z zielonym sosem posypujemy parmezanem.
  3. Do sosu dodajemy rukolę.
  4. Przygotowujemy składniki.
  5. Na patelnię wlewamy kremówkę dodajemy gorgonzolę.
  6. Doprawiamy solą i pieprzem.

Opis

Tagliatelle z zielonym sosem.

Podobne przepisy

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz.

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Łatwy Do 40 min.

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!