Tagliatelle z sosem grzybowym i boczkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Tagliatelle z sosem grzybowym i boczkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974566438.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam to danie!
1
0 / 0
Uwielbiam to danie!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron lubella tagliatelle
2 szt. cebula
2 łyżka masło
7 łyżka śmietanka kremowa 30%
20 dag. boczek
0.50 kg grzyby
Przygotowanie
1
Na łyżce lub dwóch masła podsmażam pokrojoną w półtalarki cebulę.
2
Do tego dodaję pokrojone grzyby - wcześniej obgotowane i zamrożone lub świeże, które czyszczę, gotuję około 15 minut, odcedzam i przelewam zimną wodą.
3
Grzybki z cebulką doprawiam solą i pieprzem, a jeśli ktoś lubi, tak jak ja, to dolewam kilka łyżek kremówki i mieszam energicznie.
4
Wstążki tagliatelle gotuję al dente, odcedzam i przelewam zimną wodą. Dodaję sos, a na to podsmażone kawałki boczku i pokrojoną natkę pietruszki.