Tagliatelle z sosem grzybowym i boczkiem
mariola85
Uwielbiam to danie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
488
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Uwielbiam to danie!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron lubella tagliatelle
2 szt. cebula
2 łyżka masło
7 łyżka śmietanka kremowa 30%
20 dag. boczek
0.50 kg grzyby
Przygotowanie
Na łyżce lub dwóch masła podsmażam pokrojoną w półtalarki cebulę.
Do tego dodaję pokrojone grzyby - wcześniej obgotowane i zamrożone lub świeże, które czyszczę, gotuję około 15 minut, odcedzam i przelewam zimną wodą.
Grzybki z cebulką doprawiam solą i pieprzem, a jeśli ktoś lubi, tak jak ja, to dolewam kilka łyżek kremówki i mieszam energicznie.
Wstążki tagliatelle gotuję al dente, odcedzam i przelewam zimną wodą. Dodaję sos, a na to podsmażone kawałki boczku i pokrojoną natkę pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
488
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.