Tagliatelle z sosem grzybowym i boczkiem

mariola85
Tagliatelle z sosem grzybowym i boczkiem

1

0 / 0

Uwielbiam to danie!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. makaron lubella tagliatelle

2 szt. cebula

2 łyżka masło

7 łyżka śmietanka kremowa 30%

20 dek. boczek

0.50 kg grzyby

Przygotowanie


1

Na łyżce lub dwóch masła podsmażam pokrojoną w półtalarki cebulę.

2

Do tego dodaję pokrojone grzyby - wcześniej obgotowane i zamrożone lub świeże, które czyszczę, gotuję około 15 minut, odcedzam i przelewam zimną wodą.

3

Grzybki z cebulką doprawiam solą i pieprzem, a jeśli ktoś lubi, tak jak ja, to dolewam kilka łyżek kremówki i mieszam energicznie.

4

Wstążki tagliatelle gotuję al dente, odcedzam i przelewam zimną wodą. Dodaję sos, a na to podsmażone kawałki boczku i pokrojoną natkę pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły