Tagliatelle z serowym sosem i zieloną fasolką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Tagliatelle z serowym sosem i zieloną fasolką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342431.jpeg&w=3840&q=75)
Wegetariańska uczta
0
0 / 0
Wegetariańska uczta
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
150 śmietanka kremowa 30%
200 g fasolka zielona
100 g por
100 g ser lazur
100 g ser topiony
200 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
1
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
2
Sery rozpuszczamy do momentu uzyskania jednolitego sosu. Podajemy z fasolką i makaronem tagliatelle.
3
Przygotowujemy składniki.
4
Na maśle podsmażamy por.
5
Do pora dodajemy ser lazur i ser topiony oraz kremówkę.