Tagliatelle z serowym sosem i zieloną fasolką

mariola85
Tagliatelle z serowym sosem i zieloną fasolką

1

0 / 0

Wegetariańska uczta

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 śmietanka kremowa 30%

200 g fasolka zielona

100 g por

100 g ser lazur

100 g ser topiony

200 dag. makaron lubella tagliatelle

Przygotowanie


1

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.

2

Sery rozpuszczamy do momentu uzyskania jednolitego sosu. Podajemy z fasolką i makaronem tagliatelle.

3

Przygotowujemy składniki.

4

Na maśle podsmażamy por.

5

Do pora dodajemy ser lazur i ser topiony oraz kremówkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4052

kcal

Białka

152

gram

Węglowodany

710

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły