Tagliatelle z serowym sosem i zieloną fasolką

mariola85

Wegetariańska uczta
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4052
kcal
Białka
152
gram
Węglowodany
710
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wegetariańska uczta
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 śmietanka kremowa 30%
200 g fasolka zielona
100 g por
100 g ser lazur
100 g ser topiony
200 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie.
Sery rozpuszczamy do momentu uzyskania jednolitego sosu. Podajemy z fasolką i makaronem tagliatelle.
Przygotowujemy składniki.
Na maśle podsmażamy por.
Do pora dodajemy ser lazur i ser topiony oraz kremówkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4052
kcal
Białka
152
gram
Węglowodany
710
gram
Tłuszcze
53
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.