Tagliatelle z serkiem topionym, awokado i chrupiącym boczkiem

mariola85

Palce lizać!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
19318
kcal
Białka
293
gram
Węglowodany
1141
gram
Tłuszcze
1522
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Palce lizać!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
100 g boczek wędzony
200 g ser topiony
200 szt. awokado
1 łyżka masła
5 łyżka mleko
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka oregano
250 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
Na łyżce masła rozpuszczamy serek topiony, dodajemy mleko, serek rozdrabniamy widelcem aż uzyskamy gładki sos, doprawiamy pieprzem i solą.
Boczek obsmażamy z obu stron.
Tagliatelle gotujemy al dente.
Przygotowujemy składniki, boczek kroimy w plastry, awokado obieramy.
Awokado kroimy, dodajemy do sosu, gotujemy jeszcze 2 minuty. Makaron podajemy z sosem serowym z awokado posypany chrupiącym boczkiem i oregano.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
19318
kcal
Białka
293
gram
Węglowodany
1141
gram
Tłuszcze
1522
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.