Tagliatelle z serkiem topionym, awokado i chrupiącym boczkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Tagliatelle z serkiem topionym, awokado i chrupiącym boczkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957099.jpeg&w=3840&q=75)
Palce lizać!
0
0 / 0
Palce lizać!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
100 g boczek wędzony
200 g ser topiony
200 szt. awokado
1 łyżka masła
5 łyżka mleko
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka oregano
250 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
1
Na łyżce masła rozpuszczamy serek topiony, dodajemy mleko, serek rozdrabniamy widelcem aż uzyskamy gładki sos, doprawiamy pieprzem i solą.
2
Boczek obsmażamy z obu stron.
3
Tagliatelle gotujemy al dente.
4
Przygotowujemy składniki, boczek kroimy w plastry, awokado obieramy.
5
Awokado kroimy, dodajemy do sosu, gotujemy jeszcze 2 minuty. Makaron podajemy z sosem serowym z awokado posypany chrupiącym boczkiem i oregano.