Tagliatelle z serkiem topionym, awokado i chrupiącym boczkiem

mariola85
Tagliatelle z serkiem topionym, awokado i chrupiącym boczkiem

0

0 / 0

Palce lizać!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

100 g boczek wędzony

200 g ser topiony

200 szt. awokado

1 łyżka masła

5 łyżka mleko

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka oregano

250 dek. makaron lubella tagliatelle

Przygotowanie


1

Na łyżce masła rozpuszczamy serek topiony, dodajemy mleko, serek rozdrabniamy widelcem aż uzyskamy gładki sos, doprawiamy pieprzem i solą.

2

Boczek obsmażamy z obu stron.

3

Tagliatelle gotujemy al dente.

4

Przygotowujemy składniki, boczek kroimy w plastry, awokado obieramy.

5

Awokado kroimy, dodajemy do sosu, gotujemy jeszcze 2 minuty. Makaron podajemy z sosem serowym z awokado posypany chrupiącym boczkiem i oregano.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły