Tagliatelle z sardynkami

malg

Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
483
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 puszka sardynki w puszce
1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz
200 g makaron lubella tagliatelle
1 szt. tymianek
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. papryczka chili
5 dag. por
Przygotowanie
Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Podsmażamy por i papryczkę chili.
Ugotowany makaron delikatnie mieszamy z sosem sardynkowym. Podajemy ze świeżym tymiankiem.
Na patelni rozgrzewamy olej z sardynek z dwoma ząbkami czosnku, które wyjmujemy jak się zarumienią.
Dodajemy odsączone sardynki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
483
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.