Tagliatelle z sardynkami

malg
Tagliatelle z sardynkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 puszka sardynki w puszce

1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz

200 g makaron lubella tagliatelle

1 szt. tymianek

2 szt. ząbek czosnku

0.25 szt. papryczka chili

5 dag. por

Przygotowanie


Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Podsmażamy por i papryczkę chili.

Ugotowany makaron delikatnie mieszamy z sosem sardynkowym. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Na patelni rozgrzewamy olej z sardynek z dwoma ząbkami czosnku, które wyjmujemy jak się zarumienią.

Dodajemy odsączone sardynki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

483

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły