Tagliatelle z sardynkami
malg
Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.
1
0 / 0
Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 pusz. sardynki w puszce
1 szcz. sól i świeżo mielony czarny pieprz
200 g makaron lubella tagliatelle
1 szt. tymianek
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. papryczka chili
5 dek. por
Przygotowanie
1
Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
2
Podsmażamy por i papryczkę chili.
3
Ugotowany makaron delikatnie mieszamy z sosem sardynkowym. Podajemy ze świeżym tymiankiem.
4
Na patelni rozgrzewamy olej z sardynek z dwoma ząbkami czosnku, które wyjmujemy jak się zarumienią.
5
Dodajemy odsączone sardynki.