Tagliatelle z sardynkami

malg
Tagliatelle z sardynkami

1

0 / 0

Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 pusz. sardynki w puszce

1 szcz. sól i świeżo mielony czarny pieprz

200 g makaron lubella tagliatelle

1 szt. tymianek

2 szt. ząbek czosnku

0.25 szt. papryczka chili

5 dek. por

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

2

Podsmażamy por i papryczkę chili.

3

Ugotowany makaron delikatnie mieszamy z sosem sardynkowym. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

4

Na patelni rozgrzewamy olej z sardynek z dwoma ząbkami czosnku, które wyjmujemy jak się zarumienią.

5

Dodajemy odsączone sardynki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły