Tagliatelle z sardynkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Tagliatelle z sardynkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973831631.jpeg&w=3840&q=75)
Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.
1
0 / 0
Zapomniane, tanie sardynki, doskonale komponują się z makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 puszka sardynki w puszce
1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz
200 g makaron lubella tagliatelle
1 szt. tymianek
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. papryczka chili
5 dag. por
Przygotowanie
1
Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
2
Podsmażamy por i papryczkę chili.
3
Ugotowany makaron delikatnie mieszamy z sosem sardynkowym. Podajemy ze świeżym tymiankiem.
4
Na patelni rozgrzewamy olej z sardynek z dwoma ząbkami czosnku, które wyjmujemy jak się zarumienią.
5
Dodajemy odsączone sardynki.