Tagliatelle z pesto, szparagami i boczkiem
maspexdigital
Znakomity obiad w 40 minut przygotujesz z naszym przepisem na makaron z pesto i pysznymi dodatkami, jak szparagi i boczek. Palce lizać!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
657
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 2
Znakomity obiad w 40 minut przygotujesz z naszym przepisem na makaron z pesto i pysznymi dodatkami, jak szparagi i boczek. Palce lizać!
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 g makaron tagliatelle
100 g boczek
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.
Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.
W międzyczasie na oleju podsmażyć boczek oraz drobno pokrojone szparagi.
Wymieszać całość. Udekorować bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
657
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.