Tagliatelle z pesto, szparagami i boczkiem

maspexdigital
Tagliatelle z pesto, szparagami i boczkiem

Średnia 3.5 / 2

Oceń!

Znakomity obiad w 40 minut przygotujesz z naszym przepisem na makaron z pesto i pysznymi dodatkami, jak szparagi i boczek. Palce lizać!

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron tagliatelle

100 g boczek

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.

Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.

W międzyczasie na oleju podsmażyć boczek oraz drobno pokrojone szparagi.

Wymieszać całość. Udekorować bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

657

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły