Tagliatelle z pesto, szparagami i boczkiem

maspexdigital
Tagliatelle z pesto, szparagami i boczkiem

0

3.5 / 2

Znakomity obiad w 40 minut przygotujesz z naszym przepisem na makaron z pesto i pysznymi dodatkami, jak szparagi i boczek. Palce lizać!

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 g makaron tagliatelle

100 g boczek

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.

2

Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.

3

W międzyczasie na oleju podsmażyć boczek oraz drobno pokrojone szparagi.

4

Wymieszać całość. Udekorować bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

657

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły