Tagliatelle z pesto serem brie i pistacjami
bartek
Prażone orzechy, ser brie i pyszny makaron obtoczony w aromatycznym pesto.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
433
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prażone orzechy, ser brie i pyszny makaron obtoczony w aromatycznym pesto.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. zielone pesto
1 szt. ser brie pełnotłusty
3 łyżka pistacje
5 łyżka oliwki czarne
40 dag. makaron lubella tagliatelle
Przygotowanie
Pesto podgrzewamy, dodajemy pokrojone oliwki i ugotowany makaron.
Na suchej rozgrzanej patelni prażymy pistacje.
Makaron obtoczony w pesto posypujemy pistacjami i pokrojonym w małe kawałki serem brie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
433
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
73
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.