Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino romano
admin_1
Spragniony włoskiej kuchni? Jeśli tak, koniecznie sprawdź naszą śródziemnomorską propozycję na przepyszny obiad - makaron tagliatelle z palonym masłem, szałwią i startym serem pecorino romano. Buon appetito!
0
0 / 0
Spragniony włoskiej kuchni? Jeśli tak, koniecznie sprawdź naszą śródziemnomorską propozycję na przepyszny obiad - makaron tagliatelle z palonym masłem, szałwią i startym serem pecorino romano. Buon appetito!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron tagliatelle malma
100 g masło
20 g szałwia
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka ser pecorino
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Na patelni rozgrzewamy masło, aż się zarumieni.
Dodajemy szałwię oraz sól i pieprz.
Następnie łączymy makaron z odrobiną wody z gotowania, dzięki czemu powstanie wywar o jedwabistej strukturze. Wszystko mieszamy.
Przekładamy na talerze i posypujemy tartym serem pecorino romano.