Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino romano

admin_1
Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino romano

Średnia 0 / 0

Oceń!

Spragniony włoskiej kuchni? Jeśli tak, koniecznie sprawdź naszą śródziemnomorską propozycję na przepyszny obiad - makaron tagliatelle z palonym masłem, szałwią i startym serem pecorino romano. Buon appetito!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron tagliatelle malma

100 g masło

20 g szałwia

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. ser pecorino

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.

Na patelni rozgrzewamy masło, aż się zarumieni.

Dodajemy szałwię oraz sól i pieprz.

Następnie łączymy makaron z odrobiną wody z gotowania, dzięki czemu powstanie wywar o jedwabistej strukturze. Wszystko mieszamy.

Przekładamy na talerze i posypujemy tartym serem pecorino romano.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1430

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

138

gram

Tłuszcze

84

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły