Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino romano
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
admin_1
![Tagliatelle z palonym masłem, szałwią i serem pecorino romano](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342183.jpeg&w=3840&q=75)
Spragniony włoskiej kuchni? Jeśli tak, koniecznie sprawdź naszą śródziemnomorską propozycję na przepyszny obiad - makaron tagliatelle z palonym masłem, szałwią i startym serem pecorino romano. Buon appetito!
0
0 / 0
Spragniony włoskiej kuchni? Jeśli tak, koniecznie sprawdź naszą śródziemnomorską propozycję na przepyszny obiad - makaron tagliatelle z palonym masłem, szałwią i startym serem pecorino romano. Buon appetito!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron tagliatelle malma
100 g masło
20 g szałwia
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. ser pecorino
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Na patelni rozgrzewamy masło, aż się zarumieni.
Dodajemy szałwię oraz sól i pieprz.
Następnie łączymy makaron z odrobiną wody z gotowania, dzięki czemu powstanie wywar o jedwabistej strukturze. Wszystko mieszamy.
Przekładamy na talerze i posypujemy tartym serem pecorino romano.