Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną

Lubella
Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną

1

0 / 0

Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną

8

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

180 g lubella gniazda wstęgi

8 szt. suszone pomidory

50 g suszona żurawina

250 g łosoś

100 ml śmietanka 30%

1 szczyp. świeża bazylia

1 łyżecz. oliwa

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

2

Odetnij skórę z łososia. Pokrój go w nieduże plasterki lub kostkę, dopraw solą i pieprzem.

3

Suszone pomidory pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj suszone pomidory i żurawinę. Podsmażaj ok. 1 min, po czym dodaj łososia i obsmaż go z obu stron przez ok. 2 min. Wlej śmietankę i gotuj całość na średniej mocy palnika przez ok. 5-7 min (sos musi delikatnie zgęstnieć).

4

Posiekaj listki bazylii. Dodaj do sosu razem z makaronem oraz wymieszaj.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1797

kcal

Białka

81

gram

Węglowodany

202

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły