Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1704455592418.jpg&w=3840&q=75)
Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną
1
0 / 0
Tagliatelle z łososiem, suszonymi pomidorami i żurawiną
8
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
180 g lubella gniazda wstęgi
8 szt. suszone pomidory
50 g suszona żurawina
250 g łosoś
100 ml śmietanka 30%
1 szczyp. świeża bazylia
1 łyżecz. oliwa
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Odetnij skórę z łososia. Pokrój go w nieduże plasterki lub kostkę, dopraw solą i pieprzem.
Suszone pomidory pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj suszone pomidory i żurawinę. Podsmażaj ok. 1 min, po czym dodaj łososia i obsmaż go z obu stron przez ok. 2 min. Wlej śmietankę i gotuj całość na średniej mocy palnika przez ok. 5-7 min (sos musi delikatnie zgęstnieć).
Posiekaj listki bazylii. Dodaj do sosu razem z makaronem oraz wymieszaj.