Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518095.jpeg&w=3840&q=75)
Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!
1
3.5 / 38
Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 białe wino
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. gruszka
1 łyżka masło
40 dag. makaron lubella tagliatelle
20 dag. ser gorgonzola
5 dag. łuskane orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, a na patelni rozpuścić masło.
2
Gruszkę podsmażyć około 5 minut, ciągle mieszając. Dodać białe wino i gotować około 3 minut.
3
Do gruszek dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
4
Gotować do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
5
Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z gruszkowym sosem. Podać posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.