Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą

bartek
Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą

Średnia 3.5 / 40

Oceń!

Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 białe wino

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. gruszka

1 łyżka masło

40 dag. makaron lubella tagliatelle

20 dag. ser gorgonzola

5 dag. łuskane orzechy włoskie

Przygotowanie


Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, a na patelni rozpuścić masło.

Gruszkę podsmażyć około 5 minut, ciągle mieszając. Dodać białe wino i gotować około 3 minut.

Do gruszek dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę.

Gotować do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.

Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z gruszkowym sosem. Podać posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

704

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły