1

Składniki

100 Mililitrów
Białe wino
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
gruszka
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
20 Dekagramów
Ser Gorgonzola
5 Dekagramów
Łuskane orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy składniki.
  2. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy masło.
  3. Gruszkę podsmażamy około 5 minut, ciągle mieszając, dodajemy białe wino i gotujemy około 3 minut.
  4. Do gruszek dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
  5. Gotujemy do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
  6. Makaron gotujemy, odcedzamy i mieszamy z gruszkowym sosem. Podajemy posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Opis

Doskonała przystawka, zaskakujący smak.

Podobne przepisy

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!