1

Składniki

100 Mililitrów
Białe wino
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
gruszka
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
20 Dekagramów
Ser Gorgonzola
5 Dekagramów
Łuskane orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy składniki.
  2. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy masło.
  3. Gruszkę podsmażamy około 5 minut, ciągle mieszając, dodajemy białe wino i gotujemy około 3 minut.
  4. Do gruszek dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
  5. Gotujemy do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
  6. Makaron gotujemy, odcedzamy i mieszamy z gruszkowym sosem. Podajemy posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Opis

Doskonała przystawka, zaskakujący smak.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!