Example thumb
1

Składniki

100 Mililitrów
Białe wino
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
gruszka
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
20 Dekagramów
Ser Gorgonzola
5 Dekagramów
Łuskane orzechy włoskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy składniki.
  2. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy masło.
  3. Gruszkę podsmażamy około 5 minut, ciągle mieszając, dodajemy białe wino i gotujemy około 3 minut.
  4. Do gruszek dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
  5. Gotujemy do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
  6. Makaron gotujemy, odcedzamy i mieszamy z gruszkowym sosem. Podajemy posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Opis

Doskonała przystawka, zaskakujący smak.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!