1

Składniki

100 Mililitrów
Białe wino
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
gruszka
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
20 Dekagramów
Ser Gorgonzola
5 Dekagramów
Łuskane orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy składniki.
  2. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy masło.
  3. Gruszkę podsmażamy około 5 minut, ciągle mieszając, dodajemy białe wino i gotujemy około 3 minut.
  4. Do gruszek dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
  5. Gotujemy do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
  6. Makaron gotujemy, odcedzamy i mieszamy z gruszkowym sosem. Podajemy posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Opis

Doskonała przystawka, zaskakujący smak.

Podobne przepisy

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!