Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą

bartek
Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą

1

3.5 / 38

Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 białe wino

1 szcz. sól, pieprz

2 szt. gruszka

1 łyżka masło

40 dek. makaron lubella tagliatelle

20 dek. ser gorgonzola

5 dek. łuskane orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, a na patelni rozpuścić masło.

2

Gruszkę podsmażyć około 5 minut, ciągle mieszając. Dodać białe wino i gotować około 3 minut.

3

Do gruszek dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę.

4

Gotować do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.

5

Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z gruszkowym sosem. Podać posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły