Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą
bartek
Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
704
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.5 / 38
Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 białe wino
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. gruszka
1 łyżka masło
40 dag. makaron lubella tagliatelle
20 dag. ser gorgonzola
5 dag. łuskane orzechy włoskie
Przygotowanie
Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, a na patelni rozpuścić masło.
Gruszkę podsmażyć około 5 minut, ciągle mieszając. Dodać białe wino i gotować około 3 minut.
Do gruszek dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
Gotować do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z gruszkowym sosem. Podać posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
704
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.