Tagliatelle z gruszką i gorgonzolą
bartek
Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!
1
3.5 / 38
Doskonała przystawka, zaskakujący smak. Z pewnością danie zachwyci Twoich gości!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 białe wino
1 szcz. sól, pieprz
2 szt. gruszka
1 łyżka masło
40 dek. makaron lubella tagliatelle
20 dek. ser gorgonzola
5 dek. łuskane orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, a na patelni rozpuścić masło.
2
Gruszkę podsmażyć około 5 minut, ciągle mieszając. Dodać białe wino i gotować około 3 minut.
3
Do gruszek dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
4
Gotować do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
5
Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z gruszkowym sosem. Podać posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.