1

Składniki

100 Mililitrów
Białe wino
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
gruszka
1 Łyżka
masło
40 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella tagliatelle
20 Dekagramów
Ser Gorgonzola
5 Dekagramów
Łuskane orzechy włoskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy składniki.
  2. Gruszkę obieramy, kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy masło.
  3. Gruszkę podsmażamy około 5 minut, ciągle mieszając, dodajemy białe wino i gotujemy około 3 minut.
  4. Do gruszek dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę.
  5. Gotujemy do momentu, aż gorgonzola się rozpuści.
  6. Makaron gotujemy, odcedzamy i mieszamy z gruszkowym sosem. Podajemy posypany pokruszonymi orzechami włoskimi.

Opis

Doskonała przystawka, zaskakujący smak.

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!