Tagliatelle z dynią
mariola85
Tagliatelle z delikatnym dyniowym sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
665
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tagliatelle z delikatnym dyniowym sosem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. curry
0.50 szkl. śmietana 30%
1 szt. cebula
2 łyżka masło
1 łyżka parmezan
20 dag. makaron lubella tagliatelle
30 dag. dynia
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Cebulę podsmażamy na maśle. podduszoną dynię, śmietanę i przyprawy.
Do sosu dodajemy makaron i mieszamy delikatnie na patelni.
Przygotowujemy resztę składników, makaron, śmietankę, cebulę i przyprawy.
Dynię obieramy, kroimy w małą kostkę i dusimy na maśle.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
665
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
85
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.