Tagliatelle z dynią

mariola85
Tagliatelle z dynią

0

0 / 0

Tagliatelle z delikatnym dyniowym sosem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. curry

0.50 szkl. śmietana 30%

1 szt. cebula

2 łyżka masło

1 łyżka parmezan

20 dag. makaron lubella tagliatelle

30 dag. dynia

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

Cebulę podsmażamy na maśle. podduszoną dynię, śmietanę i przyprawy.

3

Do sosu dodajemy makaron i mieszamy delikatnie na patelni.

4

Przygotowujemy resztę składników, makaron, śmietankę, cebulę i przyprawy.

5

Dynię obieramy, kroimy w małą kostkę i dusimy na maśle.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

665

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły