Tagliatelle z czarnym pesto

malg

Własnoręcznie kręcone pesto - wspaniale smakuje z dobrym makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
78
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Własnoręcznie kręcone pesto - wspaniale smakuje z dobrym makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. pomidory suszone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka parmezan
0.50 łyżka pieprz zielony marynowany
0.50 dag. oliwki czarne
Przygotowanie
Oliwki, pomidory suszone, parmezan, wyciśnięty przez praskę czosnek i oliwę miksujemy w blenderze.
Na ugotowany makaron kładziemy 2-3 łżeczki czarnego pesto i dekorujemy cząstkami czarnych oliwek i świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
78
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.