Tagliatelle z czarnym pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Tagliatelle z czarnym pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974512724.jpeg&w=3840&q=75)
Własnoręcznie kręcone pesto - wspaniale smakuje z dobrym makaronem.
0
0 / 0
Własnoręcznie kręcone pesto - wspaniale smakuje z dobrym makaronem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. pomidory suszone
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka parmezan
0.50 łyżka pieprz zielony marynowany
0.50 dag. oliwki czarne
Przygotowanie
1
Oliwki, pomidory suszone, parmezan, wyciśnięty przez praskę czosnek i oliwę miksujemy w blenderze.
2
Na ugotowany makaron kładziemy 2-3 łżeczki czarnego pesto i dekorujemy cząstkami czarnych oliwek i świeżą bazylią.