Tagliatelle Lubella Pełne Ziarno z krewetkami i bakłażanem
lubella
Owoce morza to podobno klucz do zdrowia Włochów, Japończyków i innych narodów, które rozsmakowały się w skorupiakach i mięczakach. Obecnie są również łatwo dostępne i tanie w Polsce – szkoda nie korzystać z tak smakowitych produktów! Polecamy przepis na makaron z krewetkami i bakłażanem w sosie pomidorowo-tymiankowym!
1
0 / 0
Owoce morza to podobno klucz do zdrowia Włochów, Japończyków i innych narodów, które rozsmakowały się w skorupiakach i mięczakach. Obecnie są również łatwo dostępne i tanie w Polsce – szkoda nie korzystać z tak smakowitych produktów! Polecamy przepis na makaron z krewetkami i bakłażanem w sosie pomidorowo-tymiankowym!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g makaron pełne ziarno tagliatelle
250 g bakłażan
400 g krewetki 16/20 black tiger
300 g pomidor
2 łyżka olej rzepakowy
4 szt. tymianek
0.25 pęcz. nać pietruszki
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Bakłażana pokrój w kostkę.
Czosnek drobno posiekaj.
Pokrojonego bakłażana podsmaż na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty.
Dodaj krewetki i posiekany czosnek, smaż 2 minuty.
Dodaj posiekane świeże pomidory lub pomidory Łowicz bez skórki i tymianek.
Dopraw dwiema szczyptami soli i pieprzu, duś pod przykryciem przez 4 minuty.
Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu.
Makaron dekoruj posiekaną pietruszką.