2

Składniki

400 Gramów
makaron pełne ziarno tagliatelle
250 Gramów
Bakłażan
400 Gramów
Krewetki 16/20 Black Tiger
300 Gramów
pomidor
2 Ząbki
czosnek
2 Łyżki
Olej rzepakowy
4 Sztuki
tymianek
0.25 Pęczka
nać pietruszki
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Bakłażana pokrój w kostkę.
  3. Czosnek drobno posiekaj.
  4. Pokrojonego bakłażana podsmaż na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty.
  5. Dodaj krewetki i posiekany czosnek, smaż 2 minuty.
  6. Dodaj posiekane świeże pomidory lub pomidory Łowicz bez skórki i tymianek.
  7. Dopraw dwiema szczyptami soli i pieprzu, duś pod przykryciem przez 4 minuty.
  8. Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu.
  9. Makaron dekoruj posiekaną pietruszką.

Podobne przepisy

Polędwiczka z kolankami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Kuskus z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Ratatouille

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ratatouille

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!