Tagliatelle Lubella Pełne Ziarno z krewetkami i bakłażanem

lubella
Tagliatelle Lubella Pełne Ziarno z krewetkami i bakłażanem

1

0 / 0

Owoce morza to podobno klucz do zdrowia Włochów, Japończyków i innych narodów, które rozsmakowały się w skorupiakach i mięczakach. Obecnie są również łatwo dostępne i tanie w Polsce – szkoda nie korzystać z tak smakowitych produktów! Polecamy przepis na makaron z krewetkami i bakłażanem w sosie pomidorowo-tymiankowym!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g makaron pełne ziarno tagliatelle

250 g bakłażan

400 g krewetki 16/20 black tiger

300 g pomidor

2 łyżka olej rzepakowy

4 szt. tymianek

0.25 pęcz. nać pietruszki

2 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Bakłażana pokrój w kostkę.

3

Czosnek drobno posiekaj.

4

Pokrojonego bakłażana podsmaż na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty.

5

Dodaj krewetki i posiekany czosnek, smaż 2 minuty.

6

Dodaj posiekane świeże pomidory lub pomidory Łowicz bez skórki i tymianek.

7

Dopraw dwiema szczyptami soli i pieprzu, duś pod przykryciem przez 4 minuty.

8

Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu.

9

Makaron dekoruj posiekaną pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły