Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi
admin_1
Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi… wszyscy rozumieją? Jeśli nie, to śpieszymy w wyjaśnieniem o co chodzi. Mowa oczywiście o… przepysznym daniu z makaronem tagliatelle, jagnięciną, karczochami, passatą pomidorową i parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3469
kcal
Białka
157
gram
Węglowodany
209
gram
Tłuszcze
148
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi… wszyscy rozumieją? Jeśli nie, to śpieszymy w wyjaśnieniem o co chodzi. Mowa oczywiście o… przepysznym daniu z makaronem tagliatelle, jagnięciną, karczochami, passatą pomidorową i parmezanem.
12
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron tagliatelle malma
300 g jagnięcina
1 szt. cebula
1 szt. marchewka
1 łodyga seler naciowy
250 g karczochy w zalewie
0.50 szkl. bulion warzywny
400 g passata pomidorowa łowicz
1 szt. liść laurowy
100 g parmezan
5 łyżka oliwa extra virgin
3 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Siekamy cebulę, marchewkę i seler oraz karczochy odsączone z zalewy.
Podsmażamy w garnku z oliwą z oliwek do momentu, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy mięso i rozmaryn.
Podsmażamy mięso ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumieni.
Dolewamy bulion i całość gotujemy, aż powstały sos zgęstnieje.
Dodajemy sos pomidorowy, liść laurowy, sól i pieprz.
Doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem przez 90 - 120 minut, mieszając od czasu do czasu. Gotowe mięso powinno być delikatne i kruche.
Gotujemy tagliatelle i mieszamy z sosem. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką i świeżo startym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3469
kcal
Białka
157
gram
Węglowodany
209
gram
Tłuszcze
148
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.