Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi

admin_1
Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi

0

0 / 0

Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi… wszyscy rozumieją? Jeśli nie, to śpieszymy w wyjaśnieniem o co chodzi. Mowa oczywiście o… przepysznym daniu z makaronem tagliatelle, jagnięciną, karczochami, passatą pomidorową i parmezanem.

12

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron tagliatelle malma

300 g jagnięcina

1 szt. cebula

1 szt. marchewka

1 łod. seler naciowy

250 g karczochy w zalewie

0.50 szkl. bulion warzywny

400 g passata pomidorowa łowicz

1 szt. liść laurowy

100 g parmezan

5 łyżka oliwa extra virgin

3 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Siekamy cebulę, marchewkę i seler oraz karczochy odsączone z zalewy.

2

Podsmażamy w garnku z oliwą z oliwek do momentu, aż cebula się zeszkli.

3

Dodajemy mięso i rozmaryn.

4

Podsmażamy mięso ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumieni.

5

Dolewamy bulion i całość gotujemy, aż powstały sos zgęstnieje.

6

Dodajemy sos pomidorowy, liść laurowy, sól i pieprz.

7

Doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem przez 90 - 120 minut, mieszając od czasu do czasu. Gotowe mięso powinno być delikatne i kruche.

8

Gotujemy tagliatelle i mieszamy z sosem. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką i świeżo startym parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły