Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
admin_1
![Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5906-1702057895314.jpeg&w=3840&q=75)
Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi… wszyscy rozumieją? Jeśli nie, to śpieszymy w wyjaśnieniem o co chodzi. Mowa oczywiście o… przepysznym daniu z makaronem tagliatelle, jagnięciną, karczochami, passatą pomidorową i parmezanem.
0
0 / 0
Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi… wszyscy rozumieją? Jeśli nie, to śpieszymy w wyjaśnieniem o co chodzi. Mowa oczywiście o… przepysznym daniu z makaronem tagliatelle, jagnięciną, karczochami, passatą pomidorową i parmezanem.
12
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron tagliatelle malma
300 g jagnięcina
1 szt. cebula
1 szt. marchewka
1 łodyga seler naciowy
250 g karczochy w zalewie
0.50 szkl. bulion warzywny
400 g passata pomidorowa łowicz
1 szt. liść laurowy
100 g parmezan
5 łyżka oliwa extra virgin
3 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Siekamy cebulę, marchewkę i seler oraz karczochy odsączone z zalewy.
Podsmażamy w garnku z oliwą z oliwek do momentu, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy mięso i rozmaryn.
Podsmażamy mięso ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumieni.
Dolewamy bulion i całość gotujemy, aż powstały sos zgęstnieje.
Dodajemy sos pomidorowy, liść laurowy, sól i pieprz.
Doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem przez 90 - 120 minut, mieszając od czasu do czasu. Gotowe mięso powinno być delikatne i kruche.
Gotujemy tagliatelle i mieszamy z sosem. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką i świeżo startym parmezanem.