0

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron tagliatelle Malma
50 Gramów
Kurki
50 Gramów
Pogrzybki
120 Mililitrów
śmietana 36%
0.5 Sztuki
Papryczka chili
1 Szczypta
Szafran
1 Łodyga
rozmaryn
50 Gramów
Parmezan tarty
30 Mililitrów
Oliwa z oliwek extra virgin
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzewamy oliwę na patelni.
  2. Podsmażamy grzyby, dodajemy pokrojoną papryczkę, a następnie śmietanę, szafran i przyprawy.
  3. Gotujemy sos na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  4. Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami producenta.
  5. Gotowy makaron łączymy z sosem.
  6. Posypujemy danie tartym parmezanem i rozmarynem.

Podobne przepisy

TAGLIATELLE ZUCCA E PANCETTA

Przepis
Średni Do 1 godz
TAGLIATELLE ZUCCA E PANCETTA

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi

Przepis
Średni Do 2 godz
Tagliatelle Con Ragu' Di Agnello E Carciofi

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Makaron pióra pełne ziarno z brokułami i pomidorkami koktajl...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron pióra pełne ziarno z brokułami i pomidorkami koktajlowymi

Paella

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paella

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!