Tagliatelle Ai Porcini

admin_1
Tagliatelle Ai Porcini

Średnia 0 / 0

Oceń!

Grzyby z makaronem to genialne połączenie. Nasza propozycja to przepyszne danie z wykorzystaniem skarbów lasu (kurek i podgrzybków) w towarzystwie makaronu. Przed Państwem wyjątkowe Tagliatelle Ai Porcini!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron tagliatelle malma

50 g kurki

50 g podgrzybki

120 śmietana 36%

0.50 szt. papryczka chili

1 szczyp. szafran

1 łodyga rozmaryn

50 g parmezan tarty

30 oliwa z oliwek extra virgin

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Rozgrzewamy oliwę na patelni.

Podsmażamy grzyby, dodajemy pokrojoną papryczkę, a następnie śmietanę, szafran i przyprawy.

Gotujemy sos na małym ogniu, aż zgęstnieje.

Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami producenta.

Gotowy makaron łączymy z sosem.

Posypujemy danie tartym parmezanem i rozmarynem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1466

kcal

Białka

50

gram

Węglowodany

152

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły