Tagliatelle Ai Porcini
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
admin_1
![Tagliatelle Ai Porcini](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976957111.jpeg&w=3840&q=75)
Grzyby z makaronem to genialne połączenie. Nasza propozycja to przepyszne danie z wykorzystaniem skarbów lasu (kurek i podgrzybków) w towarzystwie makaronu. Przed Państwem wyjątkowe Tagliatelle Ai Porcini!
1
0 / 0
Grzyby z makaronem to genialne połączenie. Nasza propozycja to przepyszne danie z wykorzystaniem skarbów lasu (kurek i podgrzybków) w towarzystwie makaronu. Przed Państwem wyjątkowe Tagliatelle Ai Porcini!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron tagliatelle malma
50 g kurki
50 g podgrzybki
120 śmietana 36%
0.50 szt. papryczka chili
1 szczyp. szafran
1 łodyga rozmaryn
50 g parmezan tarty
30 oliwa z oliwek extra virgin
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Rozgrzewamy oliwę na patelni.
Podsmażamy grzyby, dodajemy pokrojoną papryczkę, a następnie śmietanę, szafran i przyprawy.
Gotujemy sos na małym ogniu, aż zgęstnieje.
Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniami producenta.
Gotowy makaron łączymy z sosem.
Posypujemy danie tartym parmezanem i rozmarynem.