Tagliatelle à la salsiccia

Tiktok
Tagliatelle à la salsiccia

1

0 / 0

Tagliatelle à la salsiccia to sycące i aromatyczne danie inspirowane włoską kuchnią. Makaron w sosie pomidorowym idealnie łączy się z intensywnym smakiem salsiccii – włoskiej kiełbasy, która nadaje potrawie głębię i pikantny charakter.

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella gniazda wstęgi

1 szczyp. nasiona kopru włoskiego

80 g kiełbasa salsiccia

1 szt. cebula szalotka

10 g krojone suszone pomidory w oleju

1 puszka krojone pomidory w puszce

50 ml woda z makaronu

1 pęcz. świeży tymianek

10 g parmezan tarty

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron Lubella wstęgi.

2

Na patelni upraż nasiona kopru włoskiego.

3

Dodaj kiełbasę salsiccia, cebulę szalotkę oraz pokrojone suszone pomidory. Podsmażaj.

4

Do mięsa na patelni wlej puszkę krojonych pomidorów i wodę z makaronu.

5

Wymieszaj sos z makaronem na patelni i dopraw świeżymi ziołami. Chwilę zagotuj.

6

Makaron podaj z parmezanem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły