Tagliatelle à la salsiccia
Tiktok
Tagliatelle à la salsiccia to sycące i aromatyczne danie inspirowane włoską kuchnią. Makaron w sosie pomidorowym idealnie łączy się z intensywnym smakiem salsiccii – włoskiej kiełbasy, która nadaje potrawie głębię i pikantny charakter.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Tagliatelle à la salsiccia to sycące i aromatyczne danie inspirowane włoską kuchnią. Makaron w sosie pomidorowym idealnie łączy się z intensywnym smakiem salsiccii – włoskiej kiełbasy, która nadaje potrawie głębię i pikantny charakter.
9
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella gniazda wstęgi
1 szczyp. nasiona kopru włoskiego
80 g kiełbasa salsiccia
1 szt. cebula szalotka
10 g krojone suszone pomidory w oleju
1 puszka krojone pomidory w puszce
50 ml woda z makaronu
1 pęcz. świeży tymianek
10 g parmezan tarty
Przygotowanie
Ugotuj makaron Lubella wstęgi.
Na patelni upraż nasiona kopru włoskiego.
Dodaj kiełbasę salsiccia, cebulę szalotkę oraz pokrojone suszone pomidory. Podsmażaj.
Do mięsa na patelni wlej puszkę krojonych pomidorów i wodę z makaronu.
Wymieszaj sos z makaronem na patelni i dopraw świeżymi ziołami. Chwilę zagotuj.
Makaron podaj z parmezanem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.