Tagliatelle à la salsiccia

Tiktok
Tagliatelle à la salsiccia

Średnia 0 / 0

Oceń!

Tagliatelle à la salsiccia to sycące i aromatyczne danie inspirowane włoską kuchnią. Makaron w sosie pomidorowym idealnie łączy się z intensywnym smakiem salsiccii – włoskiej kiełbasy, która nadaje potrawie głębię i pikantny charakter.

9

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella gniazda wstęgi

1 szczyp. nasiona kopru włoskiego

80 g kiełbasa salsiccia

1 szt. cebula szalotka

10 g krojone suszone pomidory w oleju

1 puszka krojone pomidory w puszce

50 ml woda z makaronu

1 pęcz. świeży tymianek

10 g parmezan tarty

Przygotowanie


Ugotuj makaron Lubella wstęgi.

Na patelni upraż nasiona kopru włoskiego.

Dodaj kiełbasę salsiccia, cebulę szalotkę oraz pokrojone suszone pomidory. Podsmażaj.

Do mięsa na patelni wlej puszkę krojonych pomidorów i wodę z makaronu.

Wymieszaj sos z makaronem na patelni i dopraw świeżymi ziołami. Chwilę zagotuj.

Makaron podaj z parmezanem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły