Tacos z Chili con carne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Tacos z Chili con carne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973993367.jpeg&w=3840&q=75)
Dla fanów meksykańskiej kuchni mamy prosty w przygotowaniu przepis na chili con carne podawane w tradycyjnych tacos! Nie można pominąć tego jednogarnkowego dania. Poziom ostrości dopasuj do swoich potrzeb.
0
0 / 0
Dla fanów meksykańskiej kuchni mamy prosty w przygotowaniu przepis na chili con carne podawane w tradycyjnych tacos! Nie można pominąć tego jednogarnkowego dania. Poziom ostrości dopasuj do swoich potrzeb.
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
10 szt. tortilla do taco
100 g cebula czerwona
1 puszka czerwona fasola
1 puszka krojone pomidory
1 puszka kukurydza konserwowa
2 łyżecz. chilli mielone
2 łyżka papryka wędzona
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżka olej
2 szt. pomidory
1 szt. zielony ogórek
1 pęcz. kolendra
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Wszystkie warzywa na salsę myjemy. Cebulę i ogórka obieramy i kroimy w bardzo mała kostkę. Pomidory kroimy w taką samą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju smażymy drobno pokrojoną cebulę czerwoną. Dodajemy wołowinę i dusimy razem około 5 minut.
W rondelku gotujemy przez około 10 minut pomidory, fasolę oraz kukurydzę. Doprawiamy przyprawami.
Do masy pomidorowej dodajemy zblanszowaną cebulę z mięsem i gotujemy kolejne 5 min.
Chili con carne nakładamy do grillowanego tacos i dekorujemy salsą warzywną i posiekaną kolendrą.