Tacos z Chili con carne

kontakt_1
Tacos z Chili con carne

0

0 / 0

Dla fanów meksykańskiej kuchni mamy prosty w przygotowaniu przepis na chili con carne podawane w tradycyjnych tacos! Nie można pominąć tego jednogarnkowego dania. Poziom ostrości dopasuj do swoich potrzeb.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

10 szt. tortilla do taco

100 g cebula czerwona

1 puszka czerwona fasola

1 puszka krojone pomidory

1 puszka kukurydza konserwowa

2 łyżecz. chilli mielone

2 łyżka papryka wędzona

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżka olej

2 szt. pomidory

1 szt. zielony ogórek

1 pęcz. kolendra

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa na salsę myjemy. Cebulę i ogórka obieramy i kroimy w bardzo mała kostkę. Pomidory kroimy w taką samą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.

2

Na rozgrzanym oleju smażymy drobno pokrojoną cebulę czerwoną. Dodajemy wołowinę i dusimy razem około 5 minut.

3

W rondelku gotujemy przez około 10 minut pomidory, fasolę oraz kukurydzę. Doprawiamy przyprawami.

4

Do masy pomidorowej dodajemy zblanszowaną cebulę z mięsem i gotujemy kolejne 5 min.

5

Chili con carne nakładamy do grillowanego tacos i dekorujemy salsą warzywną i posiekaną kolendrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

289

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły