Tacos na słodko – z owocami i kremem czekoladowym

decomorreno
Tacos na słodko – z owocami i kremem czekoladowym

0

5 / 1

Szukasz pomysłu na oryginalny i efektowny deser, który zachwyci Twoich bliskich? Postaw na ten prosty, a zarazem niebagatelny przepis na tacos w wersji na słodko. Intensywnie czekoladowy krem na bazie serka mascarpone w połączeniu z tortillą nabiera iście meksykańskiego charakteru. Całość dopełniona została smakiem słodkiej soczystej brzoskwinki. Uwaga! Eskrpesowo znikają z talerza! ;)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 szt. placki tortilla

0.50 szkl. cukier

1 łyżka cynamon

1 szt. olej

250 g mascarpone

200 śmietanka

1 łyżecz. cukier puder

10 g kakao decomorreno

20 g czekolada deserowa

2 szt. brzoskwinia w syropie

Przygotowanie


1

W misce wymieszaj cukier oraz cynamonem. Z tortilli wytnij za pomocą foremki (lub szklanki) 5 mniejszych kółek.

2

Rozgrzej olej, smaż mini tacos trzymając je szczypcami zanurzone do połowy, następnie drugą część. Następnie obtocz tacos w cukrze cynamonowym.

3

W misce ubij mascarpone ze śmietanką, cukrem pudrem oraz kakao.

4

Dodaj posiekaną czekoladę i nakładaj krem do tacosów. Na wierzchu układaj pokrojone brzoskwinie lub inne świeże owoce. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

586

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły