Tacos na słodko – z owocami i kremem czekoladowym
decomorreno
Szukasz pomysłu na oryginalny i efektowny deser, który zachwyci Twoich bliskich? Postaw na ten prosty, a zarazem niebagatelny przepis na tacos w wersji na słodko. Intensywnie czekoladowy krem na bazie serka mascarpone w połączeniu z tortillą nabiera iście meksykańskiego charakteru. Całość dopełniona została smakiem słodkiej soczystej brzoskwinki. Uwaga! Eskrpesowo znikają z talerza! ;)
0
5 / 1
Szukasz pomysłu na oryginalny i efektowny deser, który zachwyci Twoich bliskich? Postaw na ten prosty, a zarazem niebagatelny przepis na tacos w wersji na słodko. Intensywnie czekoladowy krem na bazie serka mascarpone w połączeniu z tortillą nabiera iście meksykańskiego charakteru. Całość dopełniona została smakiem słodkiej soczystej brzoskwinki. Uwaga! Eskrpesowo znikają z talerza! ;)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. placki tortilla
0.50 szkl. cukier
1 łyżka cynamon
1 szt. olej
250 g mascarpone
200 śmietanka
1 łyżecz. cukier puder
10 g kakao decomorreno
20 g czekolada deserowa
2 szt. brzoskwinia w syropie
Przygotowanie
W misce wymieszaj cukier oraz cynamonem. Z tortilli wytnij za pomocą foremki (lub szklanki) 5 mniejszych kółek.
Rozgrzej olej, smaż mini tacos trzymając je szczypcami zanurzone do połowy, następnie drugą część. Następnie obtocz tacos w cukrze cynamonowym.
W misce ubij mascarpone ze śmietanką, cukrem pudrem oraz kakao.
Dodaj posiekaną czekoladę i nakładaj krem do tacosów. Na wierzchu układaj pokrojone brzoskwinie lub inne świeże owoce. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten