Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
Kumin
1 Łyżeczka
chili
1 Łyżeczka
oregano
1 Łyżeczka
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej
50 Gramów
ser żółty
500 Gramów
mięso mielone wołowe
12 Sztuk
Muszle taco
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula czerwona
4 Łyżki
Passata pomidorowa
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule drobno posiekane, dodajemy czosnek drobno posiekany, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy.
  2. Dodajemy drobno pokrojone pomidory i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę.
  3. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyzeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę.
  4. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy. Można użyć gotowego sosu Taco i dodać do mięsa. Ser żółty ścieramy na tartce.
  5. Muszle do taco można podgrzać w piekarniku lub mikrofali.
  6. Na spód muszelki dajemy mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser. Oczywiście do sosu i mięsa można dodać więcej składników: fasolę czerwoną, awocado, do woli.

Opis

Szybki meksykański obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!