Szyszki z kajmaku i płatków kukurydzianych

lubella
Szyszki z kajmaku i płatków kukurydzianych

0

3.6 / 8

.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

0.70 szkl. cukier trzcinowy

60 g masło

50 g śmietanka 36%

2 łyżka mleko w proszku

Przygotowanie


1

W większym garnku rozpuścić masło, wlać śmietankę, dodać cukier, kiedy się rozpuści wsypać kakao oraz mleko w proszku i- ciągle mieszając- zagotować.

2

Do ciepłej masy wsypać płatki, wymieszać, a następnie z niewielkiej ilości masy formować kule i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły