Szyszki z kajmaku i płatków kukurydzianych
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Szyszki z kajmaku i płatków kukurydzianych](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738751.jpeg&w=3840&q=75)
.
0
3.6 / 8
.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
0.70 szkl. cukier trzcinowy
60 g masło
50 g śmietanka 36%
2 łyżka mleko w proszku
Przygotowanie
1
W większym garnku rozpuścić masło, wlać śmietankę, dodać cukier, kiedy się rozpuści wsypać kakao oraz mleko w proszku i- ciągle mieszając- zagotować.
2
Do ciepłej masy wsypać płatki, wymieszać, a następnie z niewielkiej ilości masy formować kule i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3
Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.