3

Składniki

2 Kilogramy
Wieprzowina szynka surowa
1.5 Litra
woda
6 Sztuk
czosnek
4 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
ziele angielskie
1 Łyżka
pieprz czarny
1 Łyżka
gorczyca
1 Łyżka
Jagody jałowca
1 Łyżka
majeranek
0.5 Szklanki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zioła uprażyć na gorącej patelni wsypać do wystudzonej wody.Sól uprażyć też i wsypać do wody.Mięso umyć osuszyć na szpikować czosnkiem włożyć do kamiennego garnka lub emaliowanego zalać zalewą przykryć talerzykiem położyć wyparzony kamyk nakryć i wynieść do chłodnego miejsca na 4-5 dni.Obracać mięso kilka razy w ciągu tych dni.
  2. Po tym czasie wyjąć natrzeć majerankiem zasznurować sznurkiem włożyć do rękawa wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C piec 2 godziny.Pyszna

Opis

Przepis który jest rodzinną tradycją w wykonywaniu i oczywiście zawsze się udaje.

Podobne przepisy

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Naturesy z hummusem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!