Szynka w rozmarynie

m7

Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
771
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg szynka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 kostka masło
4 szt. cebula
4 łyżka rozmaryn
Przygotowanie
Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.
rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C
cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.
10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
771
kcal
Białka
54
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.