Szynka w rozmarynie

m7
Szynka w rozmarynie

0

0 / 0

Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg szynka

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 kost. masło

4 szt. cebula

4 łyżka rozmaryn

Przygotowanie


1

Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.

2

rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C

3

cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.

4

10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły