Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
szynka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Kostka
masło
4 Sztuki
cebula
4 Łyżki
Rozmaryn
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.
  2. rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C
  3. cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.
  4. 10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.

Opis

Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!