0

Składniki

1 Kilogram
szynka
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Kostka
masło
4 Sztuki
cebula
4 Łyżki
rozmaryn
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.
  2. rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C
  3. cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.
  4. 10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.

Opis

Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Świderki z Szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!