Szynka w rozmarynie

m7
Szynka w rozmarynie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg szynka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 kostka masło

4 szt. cebula

4 łyżka rozmaryn

Przygotowanie


Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.

rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C

cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.

10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

771

kcal

Białka

54

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły