Szynka w rozmarynie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szynka w rozmarynie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210489.jpeg&w=3840&q=75)
Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!
0
0 / 0
Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg szynka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 kostka masło
4 szt. cebula
4 łyżka rozmaryn
Przygotowanie
1
Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.
2
rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C
3
cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.
4
10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.