Szynka w rozmarynie
m7
Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!
0
0 / 0
Kiedy jest ciepło nie mam zbyt ochoty na jedzenie... Chyba że jest to apetyczna szynka z pomidorami i ogóreczkami! Mniam!
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg szynka
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 kostka masło
4 szt. cebula
4 łyżka rozmaryn
Przygotowanie
1
Szynkę opłucz, natrzyj solą, pieprzem i rozmarynem.
2
rozgrzej masło na patelni, obsmaż mięso, włóż do brytfanny, wlej troszkę wody, piecz pod przykryciem ok/ 1 h w temp. 200 st. C
3
cebulę obierz, pokrój w piórka, podsmaż na maśle.
4
10 min przed końcem pieczenia polej mięso masłem z cebulką, zdejmij pokrywkę by się zarumieniło.