Szynka w przyprawach
eluchap
Smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
417
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smacznego
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg szynka wieprzowa
1 łyżecz. tymianek
2 szt. cebula
3 łyżka papryka czerwona słodka
2 łyżka majeranek
1 łyżka bazylia
1 łyżka oregano
1 łyżka sól
1 łyżka pieprz
Przygotowanie
Umytą i osuszoną szynkę, kroimy na średnie plastry i posypujemy wszystkimi wymienionymi w przepisie przyprawami.
Mięso wkładamy do rondla, posypujemy pokrojoną cebulą i podlewamy wodą.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy w temp.180stopni, przez 1 do 1.5godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
417
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.