Example thumb
1

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
por
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
olej
1 Dekagram
Szynka wieprzowa
0.5 Łyżeczki
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Szynkę kroję w plastry, lekko ją rozbijam, solę i pieprzę, odkładam z chłodne miejsce na 2-3 godziny.
  2. Smażę plastry szynki na oleju z obu stron. Zalewam wodą i dusze pod przykryciem.
  3. Do szynki dodaję dużą cebulę, 2 ząbki czosnku, liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Warzywa: marchew, seler, por, pietruszka kroję w słupki i dorzucam do szynki.
  5. Duszę wszystko pod przykryciem z dodatkiem 1-2 łyżek masła i szczypty soli, aż warzywa będą miękkie. Zalewam wodą.
  6. Gdy woda wyparuje dodaję kilka kropel soku z cytryny.

Opis

Danie teściowej - przepyszne, bardzo zdrowe i ... kaloryczne;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!