0

Składniki

1.5 Kilograma
Szynka wieprzowa
2 Kostki
czosnek
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
3 Łyżki
zioła prowansalskie
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Opis

wędlina własnej produkcji

Podobne przepisy

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchup...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchupem

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Babeczki po męsku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!