0

Składniki

1.5 Kilograma
Szynka wieprzowa
2 Kostki
czosnek
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
3 Łyżki
zioła prowansalskie
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Opis

wędlina własnej produkcji

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Łatwy Do 40 min
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!