0

Składniki

1.5 Kilograma
Szynka wieprzowa
2 Kostki
czosnek
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
3 Łyżki
zioła prowansalskie
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Opis

wędlina własnej produkcji

Podobne przepisy

Pikantne krążki ziemniaczane

Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Łatwy Do 15 min
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Grillowane boczniaki

Łatwy Do 15 min
Grillowane boczniaki

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!