0

Składniki

1.5 Kilograma
Szynka wieprzowa
2 Kostki
czosnek
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
3 Łyżki
zioła prowansalskie
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Opis

wędlina własnej produkcji

Podobne przepisy

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min.

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 20 min.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min.

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!