Szynka pieczona z oliwą z oliwek
m7
wędlina własnej produkcji
Wartości odżywcze na porcję
Energia
130
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 2
wędlina własnej produkcji
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1.50 kg szynka wieprzowa
2 kostka czosnek
1 szt. cebula
4 łyżka przyprawa do dań z grilla
3 łyżka zioła prowansalskie
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
130
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.