Szynka pieczona z oliwą z oliwek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szynka pieczona z oliwą z oliwek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974879758.jpeg&w=3840&q=75)
wędlina własnej produkcji
1
5 / 2
wędlina własnej produkcji
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1.50 kg szynka wieprzowa
2 kostka czosnek
1 szt. cebula
4 łyżka przyprawa do dań z grilla
3 łyżka zioła prowansalskie
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.