Szynka pieczona z oliwą z oliwek

m7
Szynka pieczona z oliwą z oliwek

1

5 / 2

wędlina własnej produkcji

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1.50 kg szynka wieprzowa

2 kost. czosnek

1 szt. cebula

4 łyżka przyprawa do dań z grilla

3 łyżka zioła prowansalskie

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły