Example thumb
0

Składniki

1.5 Kilograma
Szynka wieprzowa
2 Kostki
czosnek
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
Przyprawa do dań z grilla
3 Łyżki
zioła prowansalskie
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Opis

wędlina własnej produkcji

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!