Szynka pieczona z oliwą z oliwek

m7
Szynka pieczona z oliwą z oliwek

1

5 / 2

wędlina własnej produkcji

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1.50 kg szynka wieprzowa

2 kostka czosnek

1 szt. cebula

4 łyżka przyprawa do dań z grilla

3 łyżka zioła prowansalskie

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Szynkę myjemy, obsuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do rękawa do pieczenia i odstawiamy na dwie doby do lodówki. Następnie dokładamy na około cebulę, polewamy oliwą i w tym samym rękawie mięso pieczemy 90 min w 170 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu gorące mięso przekładamy do folii aluminiowej i dokładnie zawijamy pozostawiając do wystygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

130

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły