Szynka pieczona pod kołderką
m7
prosty obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
prosty obiad
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg szynka wieprzowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
3 łyżka przyprawa do dań z grilla
1 łyżka masło
60 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso kroimy na plastry, obsypujemy przyprawami, odstawiamy na 1 h do lodówki (najlepiej na całą noc).
Pieczarki myjemy, wrzucamy na wrzątek z dodatkiem soli, pieprzu i łyżką masła. Obgotowujemy ok. 5 min. Paprykę kroimy w paski, cebulkę w piórka.
Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, obsypuje warzywami, polewam ketchupem. Jeśli ktoś lubi - wierzch możemy posypać startym serem żółtym.
Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem około 50 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.