Szynka pieczona pod kołderką

m7
Szynka pieczona pod kołderką

1

0 / 0

prosty obiad

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg szynka wieprzowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula

3 łyżka przyprawa do dań z grilla

1 łyżka masło

60 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso kroimy na plastry, obsypujemy przyprawami, odstawiamy na 1 h do lodówki (najlepiej na całą noc).

2

Pieczarki myjemy, wrzucamy na wrzątek z dodatkiem soli, pieprzu i łyżką masła. Obgotowujemy ok. 5 min. Paprykę kroimy w paski, cebulkę w piórka.

3

Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, obsypuje warzywami, polewam ketchupem. Jeśli ktoś lubi - wierzch możemy posypać startym serem żółtym.

4

Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem około 50 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

305

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły