Szynka pieczona pod kołderką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szynka pieczona pod kołderką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973296747.jpeg&w=3840&q=75)
prosty obiad
1
0 / 0
prosty obiad
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg szynka wieprzowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula
3 łyżka przyprawa do dań z grilla
1 łyżka masło
60 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Mięso kroimy na plastry, obsypujemy przyprawami, odstawiamy na 1 h do lodówki (najlepiej na całą noc).
2
Pieczarki myjemy, wrzucamy na wrzątek z dodatkiem soli, pieprzu i łyżką masła. Obgotowujemy ok. 5 min. Paprykę kroimy w paski, cebulkę w piórka.
3
Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, obsypuje warzywami, polewam ketchupem. Jeśli ktoś lubi - wierzch możemy posypać startym serem żółtym.
4
Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem około 50 minut.