Szynka pieczona - obiadowa

m7
Szynka pieczona - obiadowa

0

0 / 0

extra świeże pieczone mięsko

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 kg szynka wieprzowa

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. pieprz

2 kostka czosnek

3 szt. cebula

3 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka sól

Przygotowanie


1

Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym.

2

Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce.

3

Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem.

4

Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

322

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły