Szynka pieczona - obiadowa
m7
extra świeże pieczone mięsko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
extra świeże pieczone mięsko
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 kg szynka wieprzowa
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. pieprz
2 kostka czosnek
3 szt. cebula
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka sól
Przygotowanie
Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce.
Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem.
Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.