Szynka pieczona - obiadowa
m7
extra świeże pieczone mięsko
0
0 / 0
extra świeże pieczone mięsko
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 kg szynka wieprzowa
1 łyżecz. papryka ostra
1 łyżecz. pieprz
2 kostka czosnek
3 szt. cebula
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Szynkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami, układamy w naczyniu żaroodpornym.
2
Odstawiamy na 1,5 h w chłodne miejsce.
3
Następnie obkładamy mięso grubymi piórkami z cebuli, polewamy 3-4 łyżkami oliwy i pieczemy 1,5 h w 170 stopniach z termoobiegiem.
4
Podajemy jako obiad z ziemniakami, dowolną surówką.