Szynka pieczona

m7
Szynka pieczona

1

0 / 0

Szynka pieczona - smaczna na kanapki, jak i na z sosem na obiad.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg schab bez kości

2 szczyp. pieprz

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka miód

20 dag. masło

Przygotowanie


1

Szynkę oprószyć pieprzem, obwiązać dratwą.

2

Włożyć do brytfanki, obłożyć plastrami masła.

3

Piec 90 minut w temp. 160 C.

4

W czasie pieczenia mięso polewać tworzącym się sosem.

5

Pod koniec pieczenia z cytryny i miodu przyrządzić sos, oblać szynkę.

6

Piec jeszcze ok. 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

692

kcal

Białka

80

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły