Szynka pieczona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szynka pieczona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973473902.jpeg&w=3840&q=75)
Szynka pieczona - smaczna na kanapki, jak i na z sosem na obiad.
1
0 / 0
Szynka pieczona - smaczna na kanapki, jak i na z sosem na obiad.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg schab bez kości
2 szczyp. pieprz
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka miód
20 dag. masło
Przygotowanie
1
Szynkę oprószyć pieprzem, obwiązać dratwą.
2
Włożyć do brytfanki, obłożyć plastrami masła.
3
Piec 90 minut w temp. 160 C.
4
W czasie pieczenia mięso polewać tworzącym się sosem.
5
Pod koniec pieczenia z cytryny i miodu przyrządzić sos, oblać szynkę.
6
Piec jeszcze ok. 10 minut.