Szynka pieczona

m7
Szynka pieczona

0

0 / 0

Szynka pieczona

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg szynka wędzona

2 szczyp. pieprz

2 łyżka sok z cytryny

2 łyżka miód

20 dag. masło

Przygotowanie


1

Szynkę oprószyć pieprzem, obwiązać dratwą.

2

Włożyć do brytfanki, obłożyć plastrami masła.

3

Piec 90 minut w temp. 160 C.

4

W czasie pieczenia mięso polewać tworzącym się sosem.

5

Pod koniec pieczenia z cytryny i miodu przyrządzić sos, oblać szynkę.

6

Piec jeszcze ok. 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1123

kcal

Białka

105

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

71

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły