Szynka pieczona
m7
Szynka pieczona
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1123
kcal
Białka
105
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szynka pieczona
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg szynka wędzona
2 szczyp. pieprz
2 łyżka sok z cytryny
2 łyżka miód
20 dag. masło
Przygotowanie
Szynkę oprószyć pieprzem, obwiązać dratwą.
Włożyć do brytfanki, obłożyć plastrami masła.
Piec 90 minut w temp. 160 C.
W czasie pieczenia mięso polewać tworzącym się sosem.
Pod koniec pieczenia z cytryny i miodu przyrządzić sos, oblać szynkę.
Piec jeszcze ok. 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1123
kcal
Białka
105
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
71
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.