Szynka pieczona

m7
Szynka pieczona

0

0 / 0

Pyszna pieczeń z szynki.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


40 porcji

Składniki

1.50 kg wieprzowina szynka surowa

2 szczyp. pieprz

4 szczyp. sól

3 kostka bazylia

2 kostka czosnek

1 kostka papryka ostra

Przygotowanie


1

Mięso umyć, dobrze osuszyć. Kostki kruszymy, mieszamy i nacieramy mięso wraz z pozostałymi przyprawami. Wkładamy do folii do pieczenia, odstawiamy na 48 h do lodówki aż mięso przejdzie ziołami.

2

Piec w 180 stopniach około 60-70 minut.

3

Pieczenie w folii zapewni, że mięso będzie wilgotne.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

48

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły