1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron lubella wstążki długie
100 Gramów
Szynka parmeńska
10 Sztuk
Zielone szparagi
100 Gramów
Szpinak BABY
50 Gramów
parmezan
100 Mililitrów
oliwa z oliwek
25 Gramów
Pestki dyni
25 Gramów
nasiona słonecznika
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Szczypty
gałka muszkatołowa
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do miski wkładamy umyty szpinak, 200 gramów zielonych szparagów i parmezan. Dodajemy posiekany czosnek oraz uprażone pestki dyni i słonecznika. Dolewamy oliwę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie za pomocą blendera miksujemy dokładnie na gładki sos. Pozostałe 100 gramów szparagów obieramy i blanszujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty - posłużą do dekoracji dania.
  3. Makaron łączymy z sosem, na samej górze układamy kawałki pociętej w kostkę szynki parmeńskiej, podsmażonej na suchej patelni przez 2 minuty. Dekorujemy zblanszowanymi szparagami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!