1

Składniki

100 Gramów
ingridient
makaron lubella wstążki długie
25 Gramów
Szynka parmeńska
2.5 Sztuki
Zielone szparagi
25 Gramów
Szpinak BABY
12.5 Grama
parmezan
25 Mililitrów
oliwa z oliwek
6.25 Grama
pestki dyni
6.25 Grama
nasiona słonecznika
0.5 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Szczypty
gałka muszkatołowa
0.25 Sztuki
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do miski wkładamy umyty szpinak, 200 gramów zielonych szparagów i parmezan. Dodajemy posiekany czosnek oraz uprażone pestki dyni i słonecznika. Dolewamy oliwę. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Następnie za pomocą blendera miksujemy dokładnie na gładki sos. Pozostałe 100 gramów szparagów obieramy i blanszujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty - posłużą do dekoracji dania.
  3. Makaron łączymy z sosem, na samej górze układamy kawałki pociętej w kostkę szynki parmeńskiej, podsmażonej na suchej patelni przez 2 minuty. Dekorujemy zblanszowanymi szparagami.

Podobne przepisy

Zakręcone szparagi

Łatwy Do 15 min
Zakręcone szparagi

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Kokardka otulona botwinką

Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Makaron z patelni z małżami

Średni Do 40 min
Makaron z patelni z małżami

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!