Szyjki indycze pieczone z marchewką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szyjki indycze pieczone z marchewką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976955161.jpeg&w=3840&q=75)
potrawa dla cierpliwych
0
0 / 0
potrawa dla cierpliwych
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. mielona papryka
3 szt. szyjki indycze
3 szt. marchew
3 szt. czosnek
1 łyżka przyprawa do indyka
Przygotowanie
1
Szyjki dokładnie myjemy. Suszymy i nacieramy czosnkiem przeciętym na pół. Następnie dokładnie osypujemy przyprawą do drobiu oraz papryką słodką. Marchew kroimy w talarki. Szyjki bez marchwi wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 min w temp. 200.
2
Po tym czasie wsypujemy marchewki i całość pieczemy jeszcze kolejną 45 min. Od czasu do czasu polewamy sosem. Na ostatnie 15 min pieczenia można dodać pokrojone w talarki ugotowane ziemniaki.