Szyjki indycze pieczone z marchewką

m7
Szyjki indycze pieczone z marchewką

0

0 / 0

potrawa dla cierpliwych

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. mielona papryka

3 szt. szyjki indycze

3 szt. marchew

3 szt. czosnek

1 łyżka przyprawa do indyka

Przygotowanie


1

Szyjki dokładnie myjemy. Suszymy i nacieramy czosnkiem przeciętym na pół. Następnie dokładnie osypujemy przyprawą do drobiu oraz papryką słodką. Marchew kroimy w talarki. Szyjki bez marchwi wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 min w temp. 200.

2

Po tym czasie wsypujemy marchewki i całość pieczemy jeszcze kolejną 45 min. Od czasu do czasu polewamy sosem. Na ostatnie 15 min pieczenia można dodać pokrojone w talarki ugotowane ziemniaki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

452

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły