0

Składniki

2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Bułki kajzerki
20 Sztuk
Nalesniki
5 Sztuk
ser żółty
3 Łyżki
masło
70 Dekagramów
mięso mielone
40 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso usmażyć na oleju (dowolne, ja robię z mięsa drobiowego).
  2. Wyłożyć do sporej miski.
  3. Pieczarki pokroić grubiej, podsmażyć na maśle do całkowitego
  4. wyparowania wody, zmielić w maszynce na grubym sitku, dodać do mięsa. Dodać także
  5. podsmażoną na oleju cebulkę. Zmielić namoczoną bułkę. Dodać do mięsa
  6. pokruszony ser żółty typu Hochland. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić
  7. solą i pieprzem, nie żałujemy pieprzu!
  8. Wg własnego przepisu usmażyć naleśniki.
  9. Naleśniki wypełniać farszem.
  10. Wg uznania można je obtoczyć w jajku, bułce i obsmażyć, ja wolę
  11. szybszą wersję, także obsmażone ale bez panierki na oleju.
  12. Polecam podawać z czerwonym barszczem.

Opis

Świetne danie na obiad gdy podamy z czerwonym barszczem.

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!