0

Składniki

2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Bułki kajzerki
20 Sztuk
Nalesniki
5 Sztuk
ser żółty
3 Łyżki
masło
70 Dekagramów
mięso mielone
40 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso usmażyć na oleju (dowolne, ja robię z mięsa drobiowego).
  2. Wyłożyć do sporej miski.
  3. Pieczarki pokroić grubiej, podsmażyć na maśle do całkowitego
  4. wyparowania wody, zmielić w maszynce na grubym sitku, dodać do mięsa. Dodać także
  5. podsmażoną na oleju cebulkę. Zmielić namoczoną bułkę. Dodać do mięsa
  6. pokruszony ser żółty typu Hochland. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić
  7. solą i pieprzem, nie żałujemy pieprzu!
  8. Wg własnego przepisu usmażyć naleśniki.
  9. Naleśniki wypełniać farszem.
  10. Wg uznania można je obtoczyć w jajku, bułce i obsmażyć, ja wolę
  11. szybszą wersję, także obsmażone ale bez panierki na oleju.
  12. Polecam podawać z czerwonym barszczem.

Opis

Świetne danie na obiad gdy podamy z czerwonym barszczem.

Podobne przepisy

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!