Szybkie krokiety

m7
Szybkie krokiety

0

0 / 0

Świetne danie na obiad, gdy podamy z czerwonym barszczem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 szt. cebula

1 szt. bułki kajzerki

20 szt. nalesniki

5 szt. ser żółty

3 łyżka masło

70 dek. mięso mielone

40 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso usmażyć na oleju (dowolne, ja robię z mięsa drobiowego).

2

Wyłożyć do sporej miski.

3

Pieczarki pokroić grubiej, podsmażyć na maśle do całkowitego wyparowania wody, zmielić w maszynce na grubym sitku, dodać do mięsa.

4

Dodać także podsmażoną na oleju cebulkę. Zmielić namoczoną bułkę. Dodać do mięsa pokruszony ser żółty typu Hochland.

5

Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, nie żałujemy pieprzu!

6

Wg własnego przepisu usmażyć naleśniki.

7

Naleśniki wypełniać farszem.

8

Wg uznania można je obtoczyć w jajku, bułce i obsmażyć.

9

Podawać z czerwonym barszczem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły