Szybkie kotlety z mortadeli

m7
Szybkie kotlety z mortadeli

0

5 / 1

Jadłam je kiedyś u mojej babci. Ostatnio zrobiłam je w domu, mojemu mężowi bardzo zasmakowały. Taka szybka kolacja.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej słonecznikowy

40 dag. mortadela

Przygotowanie


1

Mortadelę kroimy w plasterki o grubości około 0,5- 1 cm. W zależności od tego, jakie kotlety lubimy.

2

Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Plasterki mortadeli namaczamy w jajku, następnie oprószamy obficie bułka tartą.

3

Ja robię to dwukrotnie- jajko, bułka tarta, jajko i ponownie bułka tarta. Olej rozgrzewamy na patelni.

4

Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły