Szybkie kotlety z mortadeli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybkie kotlety z mortadeli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974049053.jpeg&w=3840&q=75)
Jadłam je kiedyś u mojej babci. Ostatnio zrobiłam je w domu, mojemu mężowi bardzo zasmakowały. Taka szybka kolacja.
0
5 / 1
Jadłam je kiedyś u mojej babci. Ostatnio zrobiłam je w domu, mojemu mężowi bardzo zasmakowały. Taka szybka kolacja.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej słonecznikowy
40 dag. mortadela
Przygotowanie
Mortadelę kroimy w plasterki o grubości około 0,5- 1 cm. W zależności od tego, jakie kotlety lubimy.
Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Plasterki mortadeli namaczamy w jajku, następnie oprószamy obficie bułka tartą.
Ja robię to dwukrotnie- jajko, bułka tarta, jajko i ponownie bułka tarta. Olej rozgrzewamy na patelni.
Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.