Szybkie gołąbki w sosie pomidorowym na bazie koncentratu pomidorowego
maspexdigital
Wyjątkowy smak gołąbków zależy od najlepszych składników i sprawdzonej receptury. Poznaj łatwy przepis na najlepsze gołąbki z ryżem oraz mięsem w sosie pomidorowym, w których kapusta króluje w środku, a nie na zewnątrz potrawy. To wypróbowana i niezawodna propozycja na przepyszny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wyjątkowy smak gołąbków zależy od najlepszych składników i sprawdzonej receptury. Poznaj łatwy przepis na najlepsze gołąbki z ryżem oraz mięsem w sosie pomidorowym, w których kapusta króluje w środku, a nie na zewnątrz potrawy. To wypróbowana i niezawodna propozycja na przepyszny obiad.
10
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
40 dag. mięso mielone
50 g ryż
1 szt. jajko
1 szt. cebula
4 szt. liść kapusty
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
4 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
2 szczyp. sól, pieprz
3 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, kapustę w paseczki.
Mięso mieszamy z ryżem, cebulką, kapustą, jajkiem i doprawiamy do smaku. Z powstałej masy formujemy gołąbki i obsmażamy je na patelni z olejem.
Obsmażone na złoto gołąbki przekładamy do garnka i wlewamy 2 szklanki wody.
Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
420
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.