Szybkie gołąbki w sosie pomidorowym na bazie koncentratu pomidorowego

maspexdigital
Szybkie gołąbki w sosie pomidorowym na bazie koncentratu pomidorowego

0

0 / 0

Wyjątkowy smak gołąbków zależy od najlepszych składników i sprawdzonej receptury. Poznaj łatwy przepis na najlepsze gołąbki z ryżem oraz mięsem w sosie pomidorowym, w których kapusta króluje w środku, a nie na zewnątrz potrawy. To wypróbowana i niezawodna propozycja na przepyszny obiad.

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

40 dag. mięso mielone

50 g ryż

1 szt. jajko

1 szt. cebula

4 szt. liść kapusty

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 szczyp. sól, pieprz

3 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wystudzić.

2

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, kapustę w paseczki.

3

Mięso mieszamy z ryżem, cebulką, kapustą, jajkiem i doprawiamy do smaku. Z powstałej masy formujemy gołąbki i obsmażamy je na patelni z olejem.

4

Obsmażone na złoto gołąbki przekładamy do garnka i wlewamy 2 szklanki wody.

5

Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

420

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły