Szybkie gołąbki.
m7
0
0 / 0
Fajny,szybki sposób na obiad z mięskiem i kapustą.Trochę inna wersja gołąbków.Myślę, że bardziej prosta.Może być to danie samodzielne lub podawane z ziemniaczkami.Polecam.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szcz. sól biała do smaku
1 szcz. pieprz do smaku
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. ryż biały surowy
0.50 szkl. kasza manna surowa
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szt. główka kapusty białej
1 szt. cebula
1 szt. jajo kurze całe
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować,dodać mięso.Ryż,grysik oraz zrumienioną cebulkę.(pokrojoną w kostkę).
wymieszać wszystko bardzo starannie,dodać jajko i przyprawy.
gdyby masa była za rzadka ,można dodać więcej grysiku.
uformować kotleciki takie jak mielone.
obsmażyć z obu stron na oleju,następnie dusić pod przykryciem w małej ilości bulionu,do miękkości.
podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.