Szybkie gołąbki.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybkie gołąbki.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472293.jpeg&w=3840&q=75)
Fajny,szybki sposób na obiad z mięskiem i kapustą.Trochę inna wersja gołąbków.Myślę, że bardziej prosta.Może być to danie samodzielne lub podawane z ziemniaczkami.Polecam.
0
0 / 0
Fajny,szybki sposób na obiad z mięskiem i kapustą.Trochę inna wersja gołąbków.Myślę, że bardziej prosta.Może być to danie samodzielne lub podawane z ziemniaczkami.Polecam.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól biała do smaku
1 szczyp. pieprz do smaku
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.50 szkl. ryż biały surowy
0.50 szkl. kasza manna surowa
0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szt. główka kapusty białej
1 szt. cebula
1 szt. jajo kurze całe
Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować,dodać mięso.Ryż,grysik oraz zrumienioną cebulkę.(pokrojoną w kostkę).
wymieszać wszystko bardzo starannie,dodać jajko i przyprawy.
gdyby masa była za rzadka ,można dodać więcej grysiku.
uformować kotleciki takie jak mielone.
obsmażyć z obu stron na oleju,następnie dusić pod przykryciem w małej ilości bulionu,do miękkości.
podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.