Szybkie gołąbki.

m7
Szybkie gołąbki.

0

0 / 0

Fajny,szybki sposób na obiad z mięskiem i kapustą.Trochę inna wersja gołąbków.Myślę, że bardziej prosta.Może być to danie samodzielne lub podawane z ziemniaczkami.Polecam.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone wieprzowe

1 szczyp. sól biała do smaku

1 szczyp. pieprz do smaku

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.50 szkl. ryż biały surowy

0.50 szkl. kasza manna surowa

0.50 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

1 szt. główka kapusty białej

1 szt. cebula

1 szt. jajo kurze całe

Przygotowanie


1

Kapustę drobno poszatkować,dodać mięso.Ryż,grysik oraz zrumienioną cebulkę.(pokrojoną w kostkę).

2

wymieszać wszystko bardzo starannie,dodać jajko i przyprawy.

3

gdyby masa była za rzadka ,można dodać więcej grysiku.

4

uformować kotleciki takie jak mielone.

5

obsmażyć z obu stron na oleju,następnie dusić pod przykryciem w małej ilości bulionu,do miękkości.

6

podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

446

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły