Szybkie ciasto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybkie ciasto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977479894.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche i delikatne ciasto francuskie przełożone pysznym, kakaowym kremem to idealna opcja na deser. W dodatku robi się go bardzo szybko i prosto. Polecamy ten przepis.
0
0 / 0
Kruche i delikatne ciasto francuskie przełożone pysznym, kakaowym kremem to idealna opcja na deser. W dodatku robi się go bardzo szybko i prosto. Polecamy ten przepis.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 szkl. mleko
0.75 szkl. cukier
2 szt. ciasto francuskie
2 szt. cukier wanilinowy
1 szt. margaryna zwykła
1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2.50 łyżka mąka ziemniaczana
1.50 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Ciasto francuskie pieczemy w 2 jednakowych blaszkach 20 minut.
Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrami, w drugiej rozrabiamy obie mąki. Gotujące się mleko zdejmujemy z ognia, wlewamy rozczyn, szybko mieszamy i ponownie wstawiamy na gaz, by się "zagotowało". Krem należy cały czas mieszać, aby się nie przypalił.
Ucieramy margarynę, dokładamy po trochu zimnego budyniu, dodajemy kakao.
Upieczone ciasta przekładamy kremem, wstawiamy do lodówki. Schłodzone ciasto można polać roztopioną czekoladą.