Szybkie brownie z masłem orzechowym
EkspertOdKuchni
Szukasz mocno czekoladowego i wilgotnego ciasta? Brownie z masłem orzechowym to doskonały wybór! Połączenie intensywnego kakao z bananami i kremowym masłem orzechowym zasmakuje zarówno dorosłym, dzieciom, jak i wszystkim miłośnikom szybkich wypieków. Brownie sprawdzi się zarówno jako deser do kawy, jak i słodki dodatek na przyjęciach. Całość możesz serwować z ulubionymi owocami na wierzchu, lodami waniliowymi lub bitą śmietaną. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
301
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz mocno czekoladowego i wilgotnego ciasta? Brownie z masłem orzechowym to doskonały wybór! Połączenie intensywnego kakao z bananami i kremowym masłem orzechowym zasmakuje zarówno dorosłym, dzieciom, jak i wszystkim miłośnikom szybkich wypieków. Brownie sprawdzi się zarówno jako deser do kawy, jak i słodki dodatek na przyjęciach. Całość możesz serwować z ulubionymi owocami na wierzchu, lodami waniliowymi lub bitą śmietaną. Życzymy smacznego!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szt. banan
50 g kakao decomorreno
1 szt. jajko
20 g cukier
2 łyżka masło orzechowe
10 g masło
Przygotowanie
Banany obrać i umieścić w melakserze. Dodać kakao, jajko, cukier i jedną czubatą łyżkę masła orzechowego. Zmielić wszystko na gładką masę.
Formę keksową wyłożyć papierem i wysmarować masłem. Wlać ciasto. Drugą czubatą łyżkę masła orzechowego rozłożyć na wierzchu ciasta i za pomocą wykałaczki rozsmarować.
Piec 30 minut w 180°C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
301
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.