Szybkie brownie z masłem orzechowym

EkspertOdKuchni
Szybkie brownie z masłem orzechowym

0

0 / 0

Szukasz mocno czekoladowego i wilgotnego ciasta? Brownie z masłem orzechowym to doskonały wybór! Połączenie intensywnego kakao z bananami i kremowym masłem orzechowym zasmakuje zarówno dorosłym, dzieciom, jak i wszystkim miłośnikom szybkich wypieków. Brownie sprawdzi się zarówno jako deser do kawy, jak i słodki dodatek na przyjęciach. Całość możesz serwować z ulubionymi owocami na wierzchu, lodami waniliowymi lub bitą śmietaną. Życzymy smacznego!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szt. banan

50 g kakao decomorreno

1 szt. jajko

20 g cukier

2 łyżka masło orzechowe

10 g masło

Przygotowanie


1

Banany obrać i umieścić w melakserze. Dodać kakao, jajko, cukier i jedną czubatą łyżkę masła orzechowego. Zmielić wszystko na gładką masę.

2

Formę keksową wyłożyć papierem i wysmarować masłem. Wlać ciasto. Drugą czubatą łyżkę masła orzechowego rozłożyć na wierzchu ciasta i za pomocą wykałaczki rozsmarować.

3

Piec 30 minut w 180°C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

301

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły