0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
6 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości.
  3. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Wymieszać. Można dodać zapach według upodobania.
  4. Foremki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
  5. Masę wylać do foremek.
  6. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut.
  7. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem.

Opis

moja córeczka wcina je same bez żadnych dodatków

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Omlet na śmietanie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet na śmietanie

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!