0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
6 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości.
  3. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Wymieszać. Można dodać zapach według upodobania.
  4. Foremki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
  5. Masę wylać do foremek.
  6. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut.
  7. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem.

Opis

moja córeczka wcina je same bez żadnych dodatków

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Omlet na śmietanie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet na śmietanie

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!