0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
6 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości.
  3. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Wymieszać. Można dodać zapach według upodobania.
  4. Foremki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
  5. Masę wylać do foremek.
  6. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut.
  7. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem.

Opis

moja córeczka wcina je same bez żadnych dodatków

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!