Example thumb
0

Składniki

1 Szklanka
cukier puder
0.75 Szklanki
mąka pszenna tortowa
6 Sztuk
jaja kurze całe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem do białości.
  3. Stopniowo dodawać przesianą mąkę. Wymieszać. Można dodać zapach według upodobania.
  4. Foremki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
  5. Masę wylać do foremek.
  6. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut.
  7. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem.

Opis

moja córeczka wcina je same bez żadnych dodatków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!